fbpx
Сьогодні
17:48 28 Чер 2024

Євросоюз ввів санкції проти однієї з найбільших транспортних компаній рф

Фото: З відкритих джерел

Європейський Союз запровадив санкції проти шести фізичних та юридичних осіб з РФ через агресію Москви проти України. Зокрема під санкції потрапив один з найбільших залізничних контейнерних операторів у Росії – «Трансконтейнер».

Про це повідомляється в Офіційному журналі ЄС, пише Рубрика.

Як наголошується, торік прибуток компанії зріс, що в першу чергу було пов'язано з потоком білоруських вантажів через порти північного заходу росії. Також компанія надає послуги на новому терміналі в особливій економічній зоні «Алабуга», що пов'язана з постачанням дронів-камікадзе типу Shahed, якими росіяни атакують Україну.

«Трансконтейнер» ще пов'язують із постачанням зброї з КНДР, логістичним забезпеченням війни в Україні.

Зазначається, що до санкційного списку ЄС потрапив і генеральний директор «Трансконтейнера» Михайло Концерев.

Крім того, санкції ЄС введено проти російської фірми з надання фінансових послуг «Титул» та її голови Дмитра Белоглазова.

Також до переліку санкцій включили компанії «Іліадіс» та Rasperia Trading Limited. Остання володіє акціями європейської компанії Strabag SE, які були заморожені, оскільки Rasperia була під контролем підсанкційного російського олігарха Олега Дерипаски.

Нагадаємо, 24 червня Рада Європейського Союзу схвалила вже 14-й пакет санкцій проти росії у відповідь на російську агресію проти України. Він стосується, зокрема, сфер енергетики, фінансів та торгівлі. Ці обмеження мають ускладнити обхід раніше введених санкцій ЄС.

Крім того, до санкційного списку додали 116 фізичних та юридичних осіб, відповідальних за дії, що підривають або створюють загрозу територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: