fbpx
Сьогодні
09:42 28 Чер 2024

Відбулися теледебати між Байденом і Трампом: посперечалися в питанні підтримки України

Фото: скриншот відео

Під час теледебатів Дональд Трамп вкотре заявив, що зупинить війну між росією та Україною в разі його обрання президентом США ще до того, як заступить на посаду 20 січня. Експрезидент назвав неприйнятною для США "мирну" пропозицію путіна щодо України.

Про це передає Рубрика з посиланням на трансляцію "Суспільне новини" та на Укрінформ.

Під час дебатів президента Джо Байдена і колишнього президента США Дональда Трампа на CNN постало питання війни росії в Україні, між опонентами виникла перепалка.

Експрезидент Трамп звинуватив чинного главу Білого дому у виділенні великих коштів Україні. За його словами, цього не треба було робити, а якби він був президентом, то путін не розпочав би війну.

Водночас на запитання ведучих, чи підтримує він заяви путіна про умови припинення війни, Трамп відповів: "Ні".

Він назвав неприйнятною для США "мирну" пропозицію Путіна щодо України.

"Ні, вони неприйнятні. Але ця війна не мала б початися", – сказав Трамп на запитання провідного дебатів про те, чи прийнятні для нього висунуті Володимиром Путіним умови після закінчення війни в Україні.

Водночас він не відповів конкретно, чи погодиться він, щоб росія зберегла окуповані частини України, якщо це покладе край війні.

Трамп запевнив, що зміг би закінчити війну ще до свого вступу на президентську посаду.

"Я зроблю, щоб війна була вирішена між Путіним та Зеленським", – заявив Трамп.

Також він сказав, що Путін не ввів би війська в Україну, якби Америкою керував політик, якого президент РФ поважав би.

"Якби у нас був справжній президент, якого Путін поважає, він би ніколи, ніколи не вдерся б в Україну", – переконаний Трамп.

Експрезидент заявив:

"У російській війні загинуло набагато більше людей, ніж вони думають… Вони говорять про цифри – ви можете подвоїти ці цифри, можливо, потроїти їх. Він (Байден – ред.) нічого не зробив, щоб зупинити… І насправді, думаю, він заохочував Росію до нападу".

Він зазначив, що путін вирішив вдертися в Україну, побачивши "жахливий, ганебний, найганебніший момент в історії нашої країни", коли американські війська виходили з Афганістану, де США "залишили озброєння вартістю в мільярди доларів".

За словами Трампа, Байден "виділив Україні 200 млрд доларів чи навіть більше".

"Щоразу, коли Зеленський приїжджає до цієї країни, він іде з 60 млрд доларів. Він найбільший продавець в історії. Я не збираюся його критикувати, я нічого не критикую. Я кажу лише про гроші, які ми витрачаємо на цю війну", – вказав ексглава Білого дому.

"А ми не повинні були витрачати. Цього ніколи не повинно було статися. Як обраний президент я залагоджу цю війну між Путіним і Зеленським до того, як вступлю на посаду 20 січня. Я залагоджу цю війну. Людей вбивають так безглуздо і нерозумно", – заявив Трамп.

Натомість Байден наголосив, що путін є воєнним злочинцем.

"Він убив тисячі й тисячі тисяч людей. І ясно дав зрозуміти одне: він хоче відновити те, що було частиною радянської імперії, а не просто (загарбати – ред.) частину України. Це те, чого він хоче, і ти думаєш, зупинити це?" – сказав президент США, звертаючись до Трампа.

 Також Байден наголосив, що путін у своїй агресії не зупиниться на агресії проти України, згадавши, зокрема Польщу, Білорусь, країни НАТО.

Пізніше під час дебатів Трамп заявив, що Байден веде США до третьої світової війни.

Він додав, що через "погану позицію" Байдена "Україна не виграє війну".

"Хочу сказати, що Росія забрала багато земель при Обамі та Байдені. При мені – ні.

Путін знав, що зі мною не можна грати. Війна в Україні не мала починатись, а тепер він (Путін – ред.) захопить Україну.

Байден завів нас у погану позицію з Україною і Росією. Україна не виграє війну. У них закінчуються люди. Це сумно, вони стільки людей втратили… Через дурні рішення Байдена", – заявив Дональд Трамп.

Нагадаємо, двоє ключових радників Дональда Трампа представили план припинення війни рф в Україні, який отримав схвальну оцінку від колишнього президента США. Зазначається, що документ передбачає надання Україні військової допомоги лише тоді, якщо Київ вступить у мирні переговори з москвою. Водночас США попередять москву, що будь-яка відмова від переговорів призведе до посилення підтримки України з боку Вашингтона.

У Білому домі підтвердили позицію, що саме Україна може вирішити, коли та за яких обставин вести переговори з росією щодо припинення бойових дій. Так в адміністрації президента Сполучених Штатів прокоментували інформацію в ЗМІ про нібито наявність "плану" в колишнього глави держави Дональда Трампа, як якнайскоріше завершити війну.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: