fbpx
Сьогодні
22:20 28 Чер 2024

Україна повернула з російського полону 10 цивільних: серед них – заступник голови Меджлісу

Фото: Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими

З російського полону вдалося повернути ще десятьох цивільних громадян України, серед  них – заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелял.

Про це Володимир Зеленський повідомив у Телеграмі, передає Рубрика.

«Вдалося повернути з російського полону ще десятьох наших людей. Попри всі складнощі. Наріман Джелял, заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу, захоплений у Криму ще у 2021 році. Олена Пех та Валерій Матюшенко – цивільні, які були в полоні ще з 2017–2018 років. Богдан Гелета та Іван Левицький – священники Української греко-католицької церкви, захоплені в Бердянську за опір окупантам. Іще пʼятеро цивільних, які були захоплені на території Білорусі та позбавлені свободи: Микола Швець, Наталія Захаренко, Павло Купрієнко, Людмила Гончаренко та Катерина Брюханова. Усі вони вже звільнені та вдома – в Україні», – повідомив Президент.

Він подякував кожному, хто допомагав повернути цих громадян України. Особливо глава держави відзначив роль Ватикану у цьому процесі.

«Дякую нашій команді, яка займається звільненням полонених. Хочу відзначити також зусилля Ватикану заради того, щоб повернути додому цих людей», – наголосив Зеленський.

Список тих, кого вдалось повернути:

  • Наріман Джелял, заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу, захоплений у Криму ще у 2021 році.
  • Олена Пех та Валерій Матюшенко – цивільні, які були в полоні ще з 2017–2018 років.
  • Богдан Гелета та Іван Левицький – священники Української греко-католицької церкви, захоплені в Бердянську за опір окупантам.
  • Ще пʼятеро цивільних, які були захоплені на території Білорусі та позбавлені свободи: Микола Швець, Наталія Захаренко, Павло Купрієнко, Людмила Гончаренко та Катерина Брюханова.

Як повідомляла Рубрика, 25 червня в Україну з російського полону повернулися 90 захисників.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: