fbpx
Сьогодні
Відео 15:56 28 Чер 2024

Україна підготує мирний план до кінця поточного року, - Зеленський про переговори з рф

English version here

Фото: ОПУ

Глава держави Володимир Зеленський заявив, що, окрім того, щоб бути сильним на полі бою, Україна також повинна розробити зрозумілий мирний план. Він повинен бути готовим вже до кінця поточного року.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на слова президента під час брифінгу зі словенською колегою Наташею Пірц Мусар.

Як відзначив президент, після саміту миру Київ працює над трьома детальними планами, які стосуються:

  • енергетики,
  • продовольчої безпеки,
  • обміну.

Щодо цих сфер буде підготовлений план вже найближчим часом. Зокрема щодо інших пунктів української формули миру також буде розроблений сукупний план, який пізніше покладуть на стіл партнерам.

"Для нас дуже важливо показати план закінчення війни, який буде підтриманий більшістю світу. Це дипломатичний шлях, над яким ми працюємо. Окрім цього, як я вам сказав, не все залежить від нас", – додав він.

За словами Зеленського, Україна нарощує виробництво технологій, дронів, артилерії та РЕБ, аби бути сильнішою на полі бою. Для країни важливо бути сильнішою, оскільки російська федерація окрім сили нічого не розуміє та не поважає нікого, окрім сильних.

"Тобто це дві паралельні речі: бути сильними на полі бою і розробити зрозумілий план, детальний план, і він буде готовий у цьому році", – відзначив президент.

Нагадаємо, зранку 28 червня до Києва прибула президентка Словенії Наташа Пірс Мусар. Очікується, що тут вона підпише безпекову угоду з Україною.

Саміт миру

15 та 16 червня у Швейцарії відбувся саміт миру України. У ньому взяли участь представники 100 країн та міжнародних організацій.

Попри заяви ЗМІ, учасники саміт миру ухвалили спільну декларацію.

Станом на сьогодні, 28 червня, на підсумковому комюніке саміту миру вже 90 підписів.

Київ бажає провести друге засідання саміту миру у Саудівській Аравії до кінця року. Присутність представників росії на другому саміті миру буде свідчити про те, що країна-агресор готова до перемовин щодо закінчення війни.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: