fbpx
Сьогодні
20:00 28 Чер 2024

У росії пропонують скасувати мораторій на смертну кару

Очільник Слідчого комітету рф Олександр Бастиркін запропонував скасувати мораторій на смертну кару в країні.

Про це він заявив під час пленарного засідання Петербурзького міжнародного юридичного форуму, передає Рубрика, посилаючись на телеграм-канал Shot.

Бастиркін аргументував потребу повернути смертну кару до російського законодавства тим, що у росії зростає кількість особливо тяжких злочинів.

Глава російського Слідчого комітету вважає, що скасування мораторію на смертну кару має здійснюватися не через внесення змін до Конституції або проведення референдуму, а шляхом видачі відповідного указу президента країни.

За словами Бастиркіна, смертна кара буде набагато дешевшою, аніж утримання довічно засуджених. При цьому він згадав теракт у «Крокусі», зазначивши, що у в'язниці засуджені будуть забезпечені харчуванням та можливістю здійснювати прогулянки.

"Потрібно розглянути можливість скасування мораторію на страту. У деяких випадках її потрібно застосовувати, і в цих випадках я прихильник смертної кари… Теракт у Крокус Сіті Холлі, 144 загиблих. Якщо за радянських часів за вбивство двох і трьох осіб могла бути призначена смертна кара, то ці обвинувачені отримають максимум довічне позбавлення волі", – сказав він.

У росії на смертну кару накладено мораторій. Заборона діє з 1997 року. Наразі єдиною країною в Європі і СНД, де офіційно застосовується смертна кара, є Білорусь.

Нагадаємо, до цього Бастрикін заявляв, що росія відправила на фронт в Україні близько 10 тисяч іммігрантів, які нещодавно отримали громадянство, після активізації зусиль із примусового військового обліку серед своїх нових громадян.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: