fbpx
Сьогодні
22:00 28 Чер 2024

У Міноборони підтвердили інформацію про знищення росцентру космічного зв'язку в Криму 23 червня

ФОТО - СХЕМИ

Міністерство оборони України підтвердило, що Сили оборони 23 червня знищили російський центр космічного зв'язку під час вечірньої ракетної атаки на тимчасово окупований Крим.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Міноборони у Facebook

"Сили оборони України продовжують зменшувати бойовий потенціал та спроможності ворога. Зокрема, цей тиждень відзначився знищенням російського Центру космічного стеження та зв'язку в тимчасово окупованому Криму, що є важливою військовою складовою у системі супутникового зв'язку та навігації для росіян", – йдеться у повідомленні.

Крім того, у відомстві відзвітували про знищення на минулому тижні Силами оборони зенітно-ракетного комплексу "Оса", штурмового літака Су-25 та 2-ох Градів БМ-21.

Варто зазначити, що супутник зафіксував сліди від пожеж на території військового об'єкту рф у селі Вітине під Євпаторією, де 23 червня пролунали вибухи. За даними OpenStreetMap, у цьому місці знаходиться 40-й окремий командно-вимірювальний комплекс (Центр дальнього космічного зв'язку), який входить до складу Повітряно-космічних сил РФ. Це важлива військова частина у системі російського космічного зв'язку та супутникової навігації.

Вибухи в Криму 23 червня

Як повідомляла Рубрика, вдень 23 червня у тимчасово окупованому Криму пролунали вибухи – в Севастополі, Балаклаві, згодом – у районі Миколаївки.

У мережі також зазначають, що у Севастополі нібито чули звуки стрілянини. Так званий "губернатор" міста Михайло Развожаєв заявив про "атаку" та нібито роботу ППО. Рух Кримським мостом перекрили.

Пропагандистські пабліки писали, що Крим буцімто атакують ракетами ATACMS, а у Севастополі спалахнула пожежа через нібито падіння уламків ракет.

Згодом Развожаєв заявив, що над Чорним морем "знищили п'ять повітряних цілей", але уламки впали у прибережній зоні. Внаслідок цього нібито поранення отримали декілька людей та виникли дві пожежі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: