fbpx
Сьогодні
16:48 28 Чер 2024

Шмигаль зустрівся з Президентом Словенії: обговорили взаємовідносини обох країн та євроінтеграцію

Фото: Урядовий портал

28 червня відбулася зустріч Прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля із Президентом Словенії Наташою Пірц Мусар. Сторони обговорили взаємовідносини обох країн, євроінтеграцію нашої держави та захист прав українських дітей.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Урядовий портал.

Глава українського Уряду подякував Словенії за підтримку в усіх сферах, включно з військовою допомогою.

«Також цінуємо рішення про додаткове виділення 5 мільйонів євро на гуманітарні ініціативи та проекти з відбудови України під час Конференції з відновлення у Берліні», — зазначив Денис Шмигаль.

Шмигаль зустрівся з Президентом Словенії

Фото: Урядовий портал

Крім того, Прем'єр-міністр висловив вдячність за послідовну політику ЄС щодо посилення санкційного тиску на росію. Адже, як наголосив Денис Шмигаль, санкційний тиск на агресора має посилюватися.

Серед тем, які обговорювалися на зустрічі — продовження європейської інтеграції нашої держави. Як зазначив Глава Уряду, в цьому питанні Україна покладається на подальшу підтримку Словенії.

Шмигаль зустрівся з Президентом Словенії

Фото: Урядовий портал

Під час зустрічі в присутності Прем'єр-міністра України та Президента Словенії було підписано меморандум про взаєморозуміння між урядами двох країн про співробітництво у сфері всебічної підтримки громадян України, тимчасово переміщених до Республіки Словенія.

Шмигаль зустрівся з Президентом Словенії

Фото: Урядовий портал

Реалізація меморандуму сприятиме захисту прав українських дітей, що перебувають у Словенії, та безпечному поверненню сімей з дітьми в Україну в майбутньому.

Нагадаємо, зранку 28 червня до Києва прибула президентка Словенії Наташа Пірс Мусар. Очікується, що тут вона підпише безпекову угоду з Україною.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: