fbpx
Сьогодні
Фото, відео 14:07 28 Чер 2024

Президентка Словенії прибула до Києва: зустрілася з Зеленським та вшанувала пам’ять полеглих воїнів

Фото: ОПУ

Зранку 28 червня до Києва прибула президентка Словенії Наташа Пірс Мусар. Очікується, що тут вона підпише безпекову угоду з Україною. Президенти України і Словенії Володимир Зеленський і Наташа Пірц Мусар вшанували у столиці пам'ять полеглих захисників і захисниць України.

Про візит повідомив президент України Володимир Зеленський, передає Рубрика.

Президентка Словенії Наташа Пірц Мусар 28 червня прибула до України для підписання двосторонньої безпекової угоду.

Фото: X / Nataša Pirc Musar

Вона зустрілася з українським лідером Володимиром Зеленським, разом лідери України та Словенії вшанували пам'ять полеглих захисників і захисниць України біля Стіни пам'яті в Києві.

Фото: ОПУ

Фото: ОПУ

Під звуки сурми Зеленський і Мусар віддали шану полеглим воїнам.

Фото: ОПУ

Фото: ОПУ

Фото: ОПУ

Згодом Наташа Пірс Мусар відвідала Бучу та поставила свічку біля пам'ятника загиблим під час російських звірств.

Володимир Зеленський поінформував президентку Словенії про підготовку другого Саміту миру.

"Вітаємо в Україні Президентку Словенії Наташу Пірц Мусар. Це дуже символічний візит – у день нашої Конституції. Поінформував про роботу з підготовки другого Саміту миру – готуємо групи країн щодо пунктів Формули миру. Ми маємо разом – усі, хто справді хоче миру, – розробити плани дій щодо всіх безпекових аспектів, які були порушені Росією. Ми не хочемо затягувати цю війну та маємо якнайшвидше прийти до справедливого миру", – підкреслив Зеленський.

Фото: ОПУ

Лідерка Словенії приїхала до Києва вранці п'ятниці. Раніше вона сама анонсувала цей офіційний візит, зазначивши, що йдеться про зобов'язання її країни продовжувати допомагати України стільки, скільки буде потрібно.

Раніше словенські медіа писали, що цього тижня Наташа Пірс Мусар у Києві підпише з Україною двосторонню угоду про безпеку. Країна візьме на себе зобов'язання допомагати Україні "стільки, скільки буде потрібно".

Нещодавно уряд Словенії виділив Україні ще 5 мільйонів євро для подальшої гуманітарної допомоги та відбудови.

Також країна передала кілька одиниць бронетехніки, бойових машин та іншого озброєння, а ще — приєдналася до чеської ініціативи щодо закупівлі боєприпасів.

Нагадаємо, в Україні 28 червня відзначають День Конституції. Головний державний документ був ухвалений саме цього дня рівно 28 років тому

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: