fbpx
Сьогодні
20:59 28 Чер 2024

Президент посмертно нагородив парамедикиню Ірину Цибух орденом "За мужність"

Фото: Медичний Добровольчий Батальйон Госпітальєри

Президент України Володимир Зеленський посмертно нагородив орденом "За мужність" ІІІ ступеня парамедикиню медичного батальйону "Госпітальєри" Ірину Цибух.

Про це свідчить указ на сайті Офісу президента, передає Рубрика.

Бойову медикиню відзначили "за значні заслуги у зміцненні української державності, мужність і самовідданість, виявлені у захисті суверенітету та територіальної цілісності України, вагомий особистий внесок у розвиток різних сфер суспільного життя, сумлінне виконання професійного обов'язку".

Нагадаємо, що 29 травня під час ротації на Харківському напрямку загинула журналістка, парамедикиня добровольчого батальйону "Госпітальєри" 25-річна Ірина Цибух із позивним "Чека".

Що відомо про журналістку та медикиню Ірину Цибух

Ірина Цибух загинула буквально за кілька днів до свого Дня народження. 1 червня парамедикині мало б виповнитись 26 років.

"Госпітальєри" поділилися низкою цитат "Чеки":

  • "єдиний вибір про свободу в країні, де йде війна… єдина історія про волю в цьому контексті – це боротьба за цю волю";
  • "в армію треба йти, тому що це епоха нашої унікальної доби, де ми можемо захищати нашу країну";
  • "я нещодавно зрозуміла, що цей тренд на те, що ми всі скоро умремо, він досить високо вже звучить, і всі готуються рано чи пізно десь загинути. а коли маєш можливість повертатись до цивільного життя, то ти бачиш, що – окей, можливо пожити це теж може бути тенденцією непоганою. я просто сама для себе це відкрила. і почала думати – ого, можна ще й пожить!";
  • "хочу дітей. хочу будинок. хочу садити помідори… але війну закінчити найважливіше".

Ірина Цибух народилася у Львові. Вона навчалася на факультеті журналістики Національного університету "Львівська політехніка". Після закінчення навчання переїхала до столиці, де вступила до магістратури Київської школи економіки.

Ірина Цибух працювала менеджеркою проєктів регіонального мовлення Суспільного, знімала документальні стрічки.

З 2015 року вона їздила на Донбас як парамедик, а у 2022 році долучилася до медичного добровольчого батальйону "Госпітальєри". У 2023 році Ірина Цибух стала лауреаткою премії "УП 100. Сила жінок", та отримала від президента України Володимира Зеленського орден "За заслуги".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: