fbpx
Сьогодні
10:20 28 Чер 2024

На Луганщині російська авіація завдала удару по Невському

Російські війська завдали удару з авіації по прифронтовому Невському Луганської області.

Про це у Фейсбуці повідомляє Луганська обласна державна адміністрація, передає Рубрика.

"По прифронтовому Невському окупантами завдані удари з реактивних систем залпового вогню та авіації. По деокупованих нами населених пунктах загарбники б'ють постійно. Макіївка, Стельмахівка, Куземівка і Невське минулої доби потерпали від ворожих артилерійських та мінометних обстрілів понад 100 разів. Місцеві жителі, на жаль, вже звикли до складної безпекової ситуації навколо", – заявив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

За його словами, 18 разів росіяни атакували на Куп'янському та Лиманському напрямках, зокрема в районах:

  • Стельмахівки,
  • Андріївки,
  • Невського,
  • Макіївки.

Сили оборони здійснюють заходи з посилення рубежів і недопущення просування армії РФ.

Як зазначає обладміністрація, так звана "народна рада ЛНР" ухвалила закон, згідно з яким місцеві колаборанти – службовці силових відомств та працівники соціальної сфери – у пріоритетному порядку претендуватимуть на безгосподарні житлові приміщення.

"Саме те житло, яке окупаційна влада наразі "націоналізує". Шукає порожні квартири луганчан, які евакуювалися і не повернуться упродовж 30 діб задля його переоформлення".

В ОДА також повідомляють, що при в'їзді до Рубіжного загарбники ретельно перевіряють цивільне населення, і "час від часу ці "безпекові заходи" перетворюються на показові. Місцеві мешканці зазначають, що у такі моменти очікувати можна по п'ять годин.

Нагадаємо, на окуповану територію Луганської області у школи російські загарбники завезли чергову порцію російської пропаганди – словники з термінами, що стосуються "захисту традиційних російських духовно-моральних цінностей, культури та історичної пам'яті".

Також повідомлялось, що на захопленій Луганщині критична ситуація з ліками, мешканці шукають їх через оголошення на під'їздах.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: