fbpx
Сьогодні
13:43 28 Чер 2024

Фінляндія надає Україні новий пакет озброєння на €159 мільйонів

English version here

Влада Фінляндії передасть Україні 24-й пакет військової допомоги для відбиття російського вторгнення. Цього разу пакет на 159 мільйонів євро.

Як повідомляє Міноборони Фінляндії, президент затвердив це рішення 28 червня за поданням уряду, передає Рубрика.

Країна традиційно не розкриває вміст нового пакета допомоги та терміни його доставлення — з оперативних причин та для гарантії безпеки вантажу.

Проте Гельсінкі наголосили, що ця допомога враховує як потреби України, так і ресурсне становище Сил оборони Фінляндії.

"Фінляндія віддана підтримці України в її боротьбі проти невиправданого нападу росії. Йдеться не лише про Україну, а й, зрештою, про право всіх вільних народів на існування. Ми, фіни, навчилися з нашої власної історії, наскільки важливим є це питання", — підкреслив міністр оборони країни Антті Хаккянен.

Загальна вартість оборонної допомоги, виділеної Фінляндією для України, уже становить 2,2 млрд євро. Також країна бере участь у:

Нагадаємо, Міністерство оборони Фінляндії на початку лютого оголосило, що Фінляндія надсилає Україні 22-й вантаж військової допомоги на суму близько 190 мільйонів євро.

Також повідомлялось, що міністр оборони Фінляндії Антті Хаккянен заявив, що Україна може зі зброї, що передала Фінляндія, завдавати ударів також і по території російської федерації, оскільки скандинавська країна не встановлювала жодних обмежень щодо її використання.

Також повідомлялось раніше, що Фінляндія розробляє план щодо відбудови України.

Окрім того, у Фінляндії через війну в Україні планують побудувати новий завод із виробництва артилерійських снарядів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: