CNN підбив підсумки дебатів: демократи в США заговорили про можливу заміну Байдена іншим кандидатом на виборах

Після дебатів між президентом-демократом Джо Байденом та кандидатом-республіканцем Дональдом Трампом у Демократичній партії США заговорили про можливу заміну Байдена на іншого кандидата на президентських виборах. Проте близько 8 з 10 американських виборців заявили, що теледебати кандидатів  майже ніяк не вплинули на їхній вибір.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням з посиланням на результати опитування CNN та The New York Times.

Так, 81% американців заявили, що дебати не допомогли їм у виборі президента.

Ще 14% сказали, що це змусило їх переосмислити дещо про кандидатів, але не змінило їхнього вибору, у той час, як 5% виборців заявили, що дебати кардинально вплинули на їхній вибір президента.

За підсумками дебатів чинного американського лідера Джо Байдена і його опонента Дональда Трампа 67% глядачів визнали, що республіканець переграв чинного президента.

33% вважають, що краще виступив демократ Байден.

При цьому до дебатів 55% виборців очікували, що Трамп виступить краще за опонента, 45% – що Байден.

Після дебатів демократи США можуть замінити Байдена іншим кандидатом.

Як зазначає видання, справа у непереконливому виступі Байдена під час дебатів, зокрема:

  • його регулярних обмовках,
  • слабкому голосі,
  • нездатності виразно подати позицію його партії з ключових питань.

"Партії існують для того, щоб перемагати. Людина, яка була на сцені з Трампом, не може перемогти. Страх перед Трампом придушував критику Байдена. Тепер цей же страх підживлюватиме заклики до його зняття як кандидата", – цитує NYT високопоставленого представника штабу Байдена.

"Хлопці, демократам слід висунути когось іншого – поки не пізно", – написав у X Ендрю Янг, який брав участь у праймеріз Демократичної партії у 2020 році.

Можливість зміни Байдена іншим кандидатом від Демократичної партії також активно обговорювалася представниками демократів у вечірніх ефірах провідних американських телеканалів.

У той же час, заміна кандидата на президентських виборах на такому пізньому етапі може бути навряд чи здійсненним технічно завданням.

"Усі 50 штатів уже провели праймеріз, і Байден отримав від них переважну більшість делегатів. Тільки сам Байден може доручити цим делегатам голосувати за когось іншого, оскільки вони зобов'язані голосувати за нього, якщо він не зніме кандидатуру до з'їзду Демократичної партії у серпні цього року", – зазначає Vox.

Нагадаємо, під час дебатів Дональд Трамп назвав неприйнятною для США "мирну" пропозицію Путіна щодо України; заявив, що США перетворилися на країну третього світу, де влада переслідує своїх політичних опонентів, і що Україна не виграє війну проти Росії.

Байден заявив, що російський диктатор не зупиниться на Україні. За його словами, наступними будуть Польща та Білорусь.

Нагадаємо, вибори президента США заплановані на 5 листопада цього року. Зауважимо, що попри проведені дебати, ні Байден, ні Трамп офіційно не є кандидатами від своїх партій. Так, республіканці мають затвердити кандидатуру свого кандидата у липні, а демократи – у серпні.

Як зазначив президент Володимир Зеленський, Україна співпрацюватиме зі Сполученими Штатами незалежно від результату майбутніх виборів.

Свіжі дописи

  • Новини

Генштаб: війська рф намагались пробити оборону на Харківському напрямку, але марно

На фронті з початку доби відбулося 109 бойових зіткнень. Проте Сили оборони зупиняють ворога та… Читати більше

Sunday June 30th, 2024
  • Новини

Україна та Захід по-різному бачать перемогу у війні з рф, – Зеленський

Глава держави Володимир Зеленський заявив, що Україна та Захід мають різне розуміння перемоги у російсько-українській… Читати більше

Sunday June 30th, 2024
  • Новини

У Києві впали уламки збитої ворожої ракети, постраждала багатоповерхівка

Увечері неділі, 30 червня, російська армія запустила ракету по українській столиці. В результаті падіння уламків… Читати більше

Sunday June 30th, 2024
  • Новини

Обстріл Харкова: росія знову скинула на місто ФАБ-500

Удень неділі, 30 червня, російська армія скинула на місто Харків авіабомбу ФАБ-500. Це вже другий… Читати більше

Sunday June 30th, 2024
  • Новини

У США на меморіалі слави викарбували ім’я українського пілота Савельєва

На авіабазі у місті Колумбус штат Міссісіпі на меморіалі слави, поряд із героями-американцями, викарбовано ім’я… Читати більше

Sunday June 30th, 2024
  • Новини

Зеленський озвучив єдиний можливий формат переговорів з диктатором рф

Наразі можлива лише одна модель перемовин з російським президентом володимиром путіним. Для цього треба залучити… Читати більше

Sunday June 30th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.