fbpx
Сьогодні
16:19 28 Чер 2024

Бурштинська ТЕС після ракетних атак окупантів не підлягає відновленню, – голова Івано-Франківської ОВА

Фото: mi100.info

Бурштинська ТЕС в Івано-Франківській області не підлягає відновленню після російських ракетних обстрілів.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на голову Івано-Франківської ОВА Світлану Онищук в ефірі радіо "Західний полюс".

Як зазначила очільниця ОВА, російські війська 12 разів атакували ракетами Бурштинську теплоелектростанцію.

"Вже певний період часу ми розуміємо, що відновленню не підлягає Бурштинська ТЕС, вона надзвичайно сильно зруйнована", – сказала Онищук.

Вона також додала, що для проходження опалювального сезону у місті Бурштин збудують шість котелень різної потужності для забезпечення соціальних обʼєктів і населення.

«На сьогодні у нас є погодження щодо виділення для Бурштина шести котелень: читирьох – по мегавату, і двох – по вісім і десять мегават. Ці котельні зможуть забезпечити наші соціальні об'єкти і населення», – сказала Онищук.

Голова Бурштинської громади Василь Андрієшин в інтерв'ю місцевому виданню "Галка" заявив, що Бурштинська ТЕС зазнала значних пошкоджень через ворожі обстріли. За його словами, минулого року було два потужні "прильоти", які пошкодили дах будівлі, а цього року – було понад 10 таких "прильотів".

"Торік ми виконували роботи з відновлення пів року, а зараз даху Бурштинської ТЕС фактично немає. І я маю великі сумніви, що ТЕС взимку запрацює, бо дах і стіни не вдасться відновити… Якщо будуть морози, то все замерзне. Торік, коли було мінус десять, ми розігрівали обладнання факелами, але тоді була зруйнована лише половина даху", – сказав він.

Варто зазначити, що Україна внаслідок обстрілів втратила 50% спроможності генерації електроенергії,  влада працює над відновленням, щоб до зими мати якомога більше генерації.

Окрім того, Кабінет міністрів схвалив порядок, що встановлює правила застосування графіків відключення світла, який почне працювати з 24 червня. В уряді сподіваються, що це дасть можливість забезпечити "справедливі графіки"

Цієї зими в Україні очікується складна ситуація з енергетикою. Світло можуть вмикати 6-7 годин на добу.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: