fbpx
Сьогодні
Фото 15:12 28 Чер 2024

Армія рф "Іскандером" вдарили по Одеській області: стали відомі наслідки

Фото: З відкритих джерел

Російські війська балістикою атакували Одеську область у п'ятницю вдень, 28 червня. Стали відомі наслідки атаки окупантів.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Сили оборони півдня України.

"Сьогодні вдень ворог завдав удар балістистичною ракетою, імовірно "Іскандер-М" із касетним зарядом, по Одеській області", – йдеться у повідомленні.

Фото: t.me/SJTF_Odes

Внаслідок влучання, за даними військових, зайнялось пшенічне поле.

"Пожежу ліквідовують. Інформації про руйнування та постраждалих не надходило. Збитки уточнюються", – додають у Силах оборони.

Фото: t.me/SJTF_Odes

Раніше речник командування Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш заявив, що близько опівдні у п'ятницю російські війська застосували балістичну ракету по Одещині.

Фото: t.me/SJTF_Odes

"Це відбулося приблизно опівдні. Ворог застосував свою балістичну ракету. Тип встановлюється, і про наслідки буде відомо згодом", – сказав Євлаш.

За його словами, окупанти не вперше використовують ракети з ТОТ Крим. Також удень відбувається набагато більше атак як балістичними ракетами, так і керованими авіаційними ракетами типу Х-59.

"Звісно, що по прифронтових територіях також досить активно застосовують КАБи 250-кілограмові, тому небезпека зберігається", – додав речник.

Він зазначив, що російські загарбники запускають балістику не лише вдень, а й уночі.

"Імовірно, це залежить від цілей, які ставить перед собою ворог. Подекуди вони бачать доцільність застосування цієї зброї вдень, тому не можна сказати, чому так чи інакше відбувається. Звичайно, що вони запускають вночі. Здебільшого ми бачимо атаки Ту-95, Ту-22. Переважно вони використовують комбіновані атаки, оскільки вночі набагато складніше збивати подібні ракети, коли їх досить багато, а балістику ми бачимо залежно від задач та цілей противника", – поінформував Євлаш.

Повідомляється, що за минулу добу противник не застосовував безпілотних літальних апаратів типу Shahed або іншого озброєння, проте зберігається висока загроза застосування керованих авіаційних бомб на прифронтових територіях.

Обстріл Одеської області

Як повідомляла Рубрика, 28 червня, близько 12:00, в Одесі пролунав вибух.

У Повітряних силах попереджали про загрозу балістики з території тимчасово окупованого Криму. На той момент у регіоні оголосили повітряну тривогу.

Потім у Повітряних силах розповіли про удар балістичною ракетою по регіону, анонсувавши інші подробиці обстрілу дати пізніше.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: