fbpx
Сьогодні
19:17 27 Чер 2024

Зеленський на полях саміту зустрівся з очільником Євроради Мішелем та президенткою Єврокомісії фон дер Ляєн

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із Президенткою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн. Фото: ОПУ

У межах робочого візиту до Брюсселя для участі в засіданні Європейської ради 27 червня президент України Володимир Зеленський провів зустріч з очільником Євроради Шарлем Мішелем та Главою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Офіс Глави держави.

Зустріч з Урсулою фон дер Ляєн

Під час зустрічі з очільницею ЄК український лідер відзначив нещодавнє підтвердження з боку Європейської комісії того, що Україна виконала необхідні кроки для початку переговорів про вступ до ЄС. Лідери обговорили всі пріоритетні питання, які стосуються цієї теми.

Окремо приділили увагу:

  • важливості посилення санкційного тиску на рф та ухвалення 14-го пакета санкцій Євросоюзу,
  • використання надприбутків від заморожених російських активів для оборонних потреб України,
  • продовження торговельної та транспортної лібералізації.

Президент подякував Урсулі фон дер Ляєн за особисту участь у першому Саміті миру та підтримку в залученні до нього країн Глобального Півдня.

Зустріч з Шарлем Мішелем

Глава держави подякував Шарлю Мішелю та всім державам – членам ЄС за фактичний початок переговорів про вступ нашої держави до Євросоюзу та наголосив, що українці довго на це чекали.

"Усі: і цивільні, і, звичайно, наші герої на полі бою, – ви знаєте, як ми хочемо бути в ЄС. Зараз ми бачимо цей сильний історичний крок уперед. Звичайно, ми маємо працювати над наступними кроками. Ви завжди говорите, що ми занадто поспішаємо, але це необхідно", – сказав Зеленський.

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із Президенткою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із Президентом Євроради Шарлем Мішелем. Фото: ОПУ

Глава держави відзначив:

  • схвалення 14-го пакету санкцій проти РФ,
  • поширення санкцій на Білорусь через її участь у війні проти України.

Президент також подякував Шарлю Мішелю за всебічну підтримку Формули миру та допомогу в залученні більшої кількості країн до першого Саміту миру.

Зеленський та Мішель обговорили ключові пріоритети відносин між Україною та ЄС у найближчому майбутньому, передусім після початку переговорів про вступ.

Президент Європейської ради запевнив, що Євросоюз і надалі підтримуватиме Україну, зокрема збільшуватиме військову та фінансову допомогу. Разом із партнерами по G7 вони працюють над передачею Україні додаткового пакета на 50 млрд євро.

"Це дійсно важливо, щоб дати сигнал, що ми не залякані Росією, що ми абсолютно мотивовані, рішучі. Тому що ми знаємо, що якщо українці борються, щоб захистити своє майбутнє, майбутнє своїх дітей, якщо ви боретеся, щоб захистити свою землю, ми також боремося, щоб захистити наші спільні цінності", – наголосив оільник Євроради.

Поїздка Зеленського на саміт лідерів ЄС

Нагадаємо, що 27 червня президент України Володимир Зеленський прибув до Брюсселя для участі у засіданні Європейської ради та підписання трьох безпекових угод.

Під час Саміту лідерів ЄС Україна підписала з Європейським Союзом угоду про гарантії безпеки, а також з Естонією та Литвою.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: