З обшуками по справі зі зливами з НАБУ правоохоронці прийшли до Кирила Тимошенка

27 червня з обшуками через справу зі зливами з НАБУ прийшли правоохоронці до колишнього заступника голови Офісу президента Кирила Тимошенка.

Про це повідомляє кореспондент УП з місця подій, джерело "Української правди" в САП.

Як зазначають у виданні, за даними журналіста УП, Кирило Тимошенко перебуває в автівці, навколо якої працюють детективи НАБУ.

Фото: УП

Фото: УП

Пізніше Тимошенко підтвердив, що у нього проводили обшуки та вказав, що правоохоронці не мають до нього претензій. 

"Підтверджую проведення обшуку у мене по справі, до якої не маю жодного стосунку.

Всі вимоги правоохоронців я виконав, особисто до мене претензій немає", зазначив він.

У чому справа?

Нагадаємо, що 20 червня "Українська правда" опублікувала розслідування "Час Ч. Як Олексію Чернишову щастить в НАБУ". У матеріалі оприлюднили докази того, що НАБУ отримало ухвалу на обшук у керівника НАК Нафтогаз України та колишнього міністра розвитку громад і території Олексія Чернишова, але детективи його не провели на прохання директора НАБУ Семена Кривоноса.

Після публікації в НАБУ вирішили розшукати тих, хто поділився інформацією з журналістами.

За словами Ткача, в НАБУ під керівництвом Кривоноса, замість того щоб розпочати внутрішнє розслідування і з'ясувати, які неправомірні вказівки давав директор бюро, вирішили розшукати тих, хто розповів журналістам про те, що він врятував Чернишова від обшуку.

Що відомо про Кирила Тимошенка

Нагадаємо, що з 2019 року він обіймав посаду заступника голови Офісу президента України Андрія Єрмака. Також він був координатором урядової програми "Велике будівництво".

У жовтні 2022 року журналісти-розслідувачі проєкту Bihus.Info заявили, що Тимошенко від весни їздить на позашляховику Chevrolet Tahoe, який Україні надала компанія General Motors для гуманітарних місій і вивезення громадян із зони бойових дій.

Згодом Тимошенко повідомив, що більше не використовуватиме цей позашляховик і передасть його у прифронтові області. У січні він підтвердив, що написав заяву на звільнення з посади заступника голови Офісу президента за власним бажанням. На його місце призначили Олексія Кулебу.

У липні 2023 року Національне агентство з питань запобігання корупції склало та направило до суду протокол про адміністративні правопорушення колишнього заступника голови Офісу Президента України Кирила Тимошенка.

У березні 2024 року стало відомо, що Тимошенка призначили радником міністра оборони Рустема Умєрова. На цій посаді він займається медіа та комунікаціями, координує інформаційну політику в міністерстві та підпорядкованих структурах, а також вибудовує «єдиний інформаційний порядок денний у Силах оборони України на час дії воєнного стану».

Свіжі дописи

  • Новини

У Франції розпочалися дострокові парламентські вибори: перемогу можуть здобути ультраправі сили

30 червня розпочався перший тур дострокових парламентських виборів після того, як президент Емманюель Макрон розпустив… Читати більше

Sunday June 30th, 2024
  • Новини

Українські захисники ліквідували ще понад 1100 окупантів та знищили 7 танків, 19 ББМ та 53 атрсистеми

Минулої доби, 29 червня, Сили оборони ліквідували ще понад 1100 загарбників, таким чином загальні втрати… Читати більше

Sunday June 30th, 2024
  • Новини

Генштаб: війська рф активніше наступають біля Очеретиного й майже вдвічі побільшало атак на Времівському напрямку

Минулої доби, 29 червня, на Времівському напрямку активність окупантів зросла майже вдвічі, а на Покровському… Читати більше

Sunday June 30th, 2024
  • Новини

Парламентська асамблея ОБСЄ визнала дії росії геноцидом українського народу

Парламентська асамблея ОБСЄ ухвалила резолюцію, у якій визнала дії російської федерації геноцидом українського народу та… Читати більше

Sunday June 30th, 2024
  • Новини

Наслідки атаки по Вільнянську: ДСНС завершили рятувальні роботи, відомо про 7 загиблих та 31 постраждалого

У Запорізькій області рятувальники завершили пошуково-рятувальні роботи після російського удару по місту Вільнянськ 29 червня… Читати більше

Sunday June 30th, 2024
  • Новини

У Львові будують Центр реабілітації для українців, які пройшли полон та тортури

Центр допомоги українцям, які зазнали тортур внаслідок воєнних злочинів росіян, стане окремим центром у Львові… Читати більше

Saturday June 29th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.