fbpx
Сьогодні
16:08 27 Чер 2024

В Естонії триває програма з реабілітації та протезування українських військових

English version here

Під час відрядження до Таллінна українська делегація на чолі з керівником групи міжпарламентського співробітництва з Естонською Республікою Арсенієм Пушкаренком зустрілася з нашими військовими, які проходять реабілітацію в одній зі столичних лікарень та чекають протезування.

«Варто зазначити, що вже другий рік поспіль естонський Уряд спільно з Благодійним фондом BGV реалізовує програму по протезуванню українських військових. Загалом торік сучасні біонічні протези одержали 20 наших Героїв, і у цьому році програма продовжується»,розповів народний депутат України Арсеній Пушкаренко.

Програма з протезування, фінансована урядом Естонії за сприяння Благодійного фонду BGV, розпочалася навесні 2023-го. Загалом торік у ній взяли участь 23 українці, які отримали 32 протези в Східно-Талліннській центральній клінічній лікарні.

У рамках візиту до медзакладу Арсеній Пушкаренко разом із міністеркою соціальної політики Естонії Сігне Ріісало, директоркою Благодійного фонду BGV Поліною Алдошиною та Надзвичайним і Повноважним Послом України в Естонській Республіці Максимом Кононенком поспілкувалися з українськими Захисниками. Військові зазначили, що задоволені рівнем медичних послуг та своїм перебуванням у столичній лікарні.

Також спільно провели нараду з медпрацівниками Талліннської лікарні та обговорили питання навчання українських лікарів сучасним практикам реабілітації. Крім того, обговорили створення в Україні мережі центрів реабілітації та протезування.

Нагадаємо, що на Житомирщині також планується створити сучасний реабілітаційний центр для військових і цивільних громадян, які постраждали внаслідок російської агресії, втратили кінцівки і потребують протезування. Його хочуть створити за ініціативи Благодійного фонду BGV, під патронатом Президента Естонії (2016-2021) Керсті Кальюланд, Міністерства закордонних справ Естонії та Міністерства охорони здоров'я Естонії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: