fbpx
Сьогодні
16:17 27 Чер 2024

Україна не продає електроенергію за кордон на комерційній основі, - Міненерго

Фото: Міністерство енергетики

На сьогодні Україна, через велику втрату генерації внаслідок російських атак, не продає електроенергію за кордон на комерційній основі.

Про це заявив в етері Радіо Свобода заступник міністра енергетики Микола Колісник.

Як зауважив чиновник, розмови про експорт електроенергії в інші країни – це фейк.

"Підкреслюю: ні, експорту не відбувається на комерційній основі. Це є насправді навмисні фейки, які розповсюджується як ІПСО.

Ми на сьогодні чітко зорієнтовані на збалансування внутрішніх потреб енергетичної системи для того, щоб забезпечити стабільне електроживлення й електропостачання для власних потреб", наголосив Колісник.

Як зауважив заступник міністра, енергетики максимально вживають заходів, щоб зменшити кількість годин обмежень електропостачання.

Утім, на ці графіки можуть впливати обстріли й зміна погоди.

Як повідомили енергетики, 27 червня в енергосистемі України зберігається складна ситуація. Заходи обмеження споживання діють протягом всієї доби. 

На сьогодні запланований обсяг імпорту електроенергії в Україну становить 28,6 тис. МВт-годин, експорт не здійснюватиметься.

"Імпорт: протягом доби з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови. Загальним обсягом 28 560 МВт-год., з максимальною потужністю в окремі години до 1 570 МВт. Експорт: не відбувається і не передбачається", підкреслили у повідомленні.

Варто додати, що в Україні ведеться активна робота з міжнародними партнерами, бізнесом та місцевою владою для встановлення розподіленої генерації на місцях, щоб наростити потужності до наступної зими.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: