fbpx
Сьогодні
Відео 18:25 27 Чер 2024

У Брюсселі на полях саміту Зеленський та Орбан спочатку потиснули руки, а потім емоційно поспілкувалися

Фото: ОПУ

На полях саміту Європейського Союзу, який відбувся 27 червня у Брюсселі, очільник угорського уряду Віктор Орбан підійшов до президента Володимира Зеленського: спочатку обидва лідери потисли руки, а після – емоційно поспілкувалися.

Саме цю подію зафіксували під час трансляції саміту ЄС з Брюсселя.

Судячи з відео із залу засідань, де перебували лідери Євросоюзу та запрошений на їхню зустріч Володимир Зеленський, Віктор Орбан сам підійшов до президента України та потис йому руку.

Це відбулось після підписання безпекових угод України з ЄС, а також з Литвою та Естонією.

На відео не чути, про що вони говорили, проте видно, що спілкування Орбана та Зеленського було доволі емоційним.

Варто додати, що Угорщина за кілька днів, а саме з 1 липня, розпочне піврічне головування у Раді Євросоюзу.

Що відомо про блокування Угорщиною вступу України до ЄС

Нагадаємо, що 25 червня у Люксембурзі відбулася перша Міжурядова конференція щодо вступу України в ЄС, яка дасть офіційний старт перемовинам про членство України в Європейському Союзі.

До початку перемовин уряд Угорщини неодноразово погрожував заблокувати початок переговорів про вступ України до Європейського Союзу, заявляючи про порушення прав угорців в Україні.

Своєю чергою Верховна Рада 8 грудня 2023 року розширила права національних меншин в Україні, передусім у сфері освіти, ухваливши зміни до законів і узгодивши їх з рекомендаціями Єврокомісії, щоб не заблокувати старт переговорів про вступ України до ЄС.

А вже, 15 червня міністр МЗС Угорщини заявив, що його країна зняла вето щодо початку перемовин України про вступ до ЄСОскільки Угорщина домоглась включення всіх своїх умов у переговорні рамки, на основі яких відбуватимуться перемовини про вступ України до Європейського Союзу.

В Україні підтвердили, що 11 пропозицій Угорщини щодо прав національних меншин, які потрібні для вступу до Європейського Союзу, пообіцяли виконати.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: