fbpx
Сьогодні
11:54 27 Чер 2024

Росія відправила на фронт в Україні 10 тисяч мігрантів

Фото: З відкритих джерел

На війну в Україну російська федерація відправила близько 10 тисяч іммігрантів, які нещодавно отримали громадянство, після активізації зусиль із примусового військового обліку серед своїх нових громадян.

Про це заявив голова Слідчого комітету РФ Олександр Бастрикін, повідомляє Рубрика з посиланням на Інтерфакс.

За його словами, слідчі "понад 30 тисяч уже відловили таких громадян, які отримали громадянство, але не бажають стати на військовий облік, поставили на облік".

"Вже близько 10 тисяч з них відправлені до зони спеціальної військової операції", – сказав Бастрикін, використовуючи поширене серед російських чиновників формулювання для опису війни.

Він також повідомив, що іммігранти нібито були направлені на службу в тилові частини, які займаються будівництвом укріплень.

Російська влада прагнула уникнути другої хвилі непопулярної мобілізації після того, як призов 300 тисяч росіян у вересні 2022 року спровокував паніку та втечу з країни.

Натомість влада намагалася заманити людей до армії вигідними контрактами.

Що відомо про мобілізацію та вербування росіянами найманців в інших країнах

Росія через втрати намагається залучити іноземних добровольців для їх подальшої участі у війні.

Кремль у війні проти України змушує тисячі мігрантів та іноземних студентів воювати на боці російських військ. Наприклад, їх використовують як додаткову силу для наступу в Харківській області.

Проте останнім часом російська федерація активізувала кампанію з набору найманців у центральній Африці.

Нагадаємо, росія вербує на війну проти України найманців у Сирії. Їм за прискореною процедурою видають російські паспорти.

Окрім того, країна-агресорка залучила до своєї армії 15 тисяч мешканців Непалу. Це сталося після того, як у 2023 році російський уряд оголосив про вигідні умови служби для іноземних бійців, які приєднаються до війська рф.

Також повідомлялось, що правоохоронці Індії заарештували чотирьох людей, які займалися вербуванням найманців для відправки їх на війну проти України.

Додамо, що моква планує і далі поповнювати лави окупантів. Нещодавно в Британії спрогнозували, що путін планує призвати ще 170 тисяч людей для війни проти України.

За оцінками Міністерства оборони Британії, від початку повномасштабного вторгнення росіяни втратили понад 300 тис. військових, проте навіть офіційні особи російської федерації не знають точну кількість загиблих.

А путін заявив, що до кінця року на війну проти України назбирає півмільйона росіяннаразі воюють 617 тисяч.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: