fbpx
Сьогодні
09:54 27 Чер 2024

Північна Корея відправить інженерні війська на окуповані рф території України, - ISW

English version here

Фото: РИА Новости

Уже в липні цього року Північна Корея відправить військові будівельні та інженерні сили для участі у "відновлювальних роботах" в окупованій Донецькій області.

Про це пише Рубрика з посиланням на Південнокорейський телеканал TV Chosun, Інститут вивчення війни (ISW)

TV Chosun, посилаючись на південнокорейського урядовця, повідомив 21 червня, що Південна Корея очікує, що Північна Корея відправить великомасштабні інженерні сили в окуповану Донецьку область вже в липні.

Ці сили нібито допоможуть відновити інфраструктуру в окупованому Донецьку.

Північнокорейські військові мають 10 інженерних бригад, а телеканал Chosun підрахував, що Північна Корея може отримувати від рф до 115 мільйонів доларів щороку, якщо відправить три-чотири інженерні бригади в окуповану Україну.

ISW зазначив, що росія, схоже, прагне створити коаліцію дружніх держав з історично теплими зв'язками з Радянським Союзом, включаючи Північну Корею і В'єтнам, щоб сформувати основу альтернативного світового порядку.

ISW поки що не бачить повідомлень, які б свідчили про те, що північнокорейські військовослужбовці мають намір брати участь у бойових діях в Україні, але пряма північнокорейська інженерна підтримка може вивільнити російську бойову міць для операцій уздовж лінії фронту і сприяти російським зусиллям з розширення військової інфраструктури та оборонних укріплень на окупованій території України.

Що відомо про поїздки путіна до КНДР та В'єтнаму

Нагадаємо, що 19 червня, за місцевим часом російський лідер володимир путін  прибув до Північної Кореї. Це його перший візит в КНДР за 24 роки.

Обидва лідери провели зустріч на площі Кім Ір Сена у Пхеньяні. Кім Чен Ин висловив свою "повну підтримку" росії у її війні проти України. Своєю чергою путін висловив захоплення тим, "як перетворився Пхеньян за останні 24 роки".

Згодом російський диктатор та лідер Північної Кореї Кім Чен Ин підписали договір про всеохопне стратегічне партнерство. Він передбачає взаємну військову допомогу в разі агресії проти Пхеньяна або москви.

Також путін прибув із державним візитом до В'єтнаму. Під час зустрічі керівник кремля планує ухвалити спільну заяву і підписати низку двосторонніх документів.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: