fbpx
Сьогодні
13:53 27 Чер 2024

До Харківської області намагалася прорватися російська ДРГ, розпочався бій

Диверсійно-розвідувальна група (ДРГ) російських загарбників намагалася прорватися до Харківської області. Почався бій, який українські прикордонники успішно відбили.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на речника Державної прикордонної служби України Андрія Демченка під час телемарафону.

"Вчора (26 червня, – ред) ворог спробував провести бойові дії на напрямку населеного пункту Сотницький Козачок, у Харківській області", – сказав він.

Це, за словами спікера, фактично діяла диверсійно-розвідувальна група, яка зайшла на територію України, зав'язався стрілецький бій.

"Цьому також передували і обстріли, які застосовував ворог з інших засобів ураження, щоб завдавати вогонь по наших захисниках, але, на щастя, цю атаку прикордонниками відбито. На місце відправлявся протидиверсійний резерв для того, щоб зачистити місцевість. Тому маємо бути готовими до розвитку будь-яких ситуацій", – сказав Демченко.

Він додав, що:

  • у Сумській області кількість ДРГ за останній період зменшилася,
  • по Харківській області певний час такої активності не проглядалось.

"Але бачимо, що ворог все рівно може продовжувати свою диверсійну діяльність на будь-якому напрямку", – констатував Демченко.

Ворожі ДРГ в Україні

Російські ДРГ постійно намагаються прорватися на територію України. Найчастіше це відбувається у:

  • Сумській,
  • Чернігівській,
  • Харківській областях.

При цьому російські диверсійні групи почали змінювати тактику, щоби проникнути вглиб території України. Активності диверсантів сприяє рельєфу.

Додамо, що прикордонники в Сумській області останнім часом фіксують зменшення активності російських диверсійно-розвідувальних груп.

"Але повністю вона нікуди не зникла, і загроза проведення диверсійної діяльності ворогом нікуди не зникає", – сказав Демченко.

За його словами, у ворога зараз недостатньо сил і засобів для того, щоб здійснити вторгнення на Сумському напрямку, проте потрібно бути готовими до будь-яких ситуацій.

Речник ДПСУ зауважив, що російська армія може розширити зону активних бойових дій, як це відбувається на Харківщині, щоб змусити ЗСУ тримати там велику кількість сил і засобів.

Він додав, що зараз найскладніша ситуація на Харківському напрямку, де ворог поновлює ресурси і продовжує атаки.

Нагадаємо, 18 червня ресурс DeepState повідомив, що росіяни наростили до 10 тисяч особового складу та 450 одиниць військової техніки на ділянці від Райгородки до Нововодяного, щоб повторити наступ на селище Борова.

Як писала Рубрика, 3-тя штурмова бригада підтвердила посилені атаки росіян. Вони зазначили, що росіяни наступають танковими полками, залучають велику кількість артилерії, додаткові загони з "вагнерівців" й спецпризначенців.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: