fbpx
Сьогодні
14:19 26 Чер 2024

Зеленський доручив направити на Покровський напрямок фронту більше дронів

Фото: Офіс Президента

Під час поїздки до Донецької області 26 червня президент України Володимир Зеленський провів нараду щодо безпеки та ситуацію у регіоні, на якій доручив направити більше дронів на Покровський напрямок фронту.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Офіс президента.

Як повідомляють, Глава держави на нараді заслухав доповіді:

  • головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського,
  • начальника Донецької ОВА Вадима Філашкіна,
  • начальника управління СБУ в Донецькій та Луганській областях Олександра Надточія.

Зазначають, що за підсумками наради Зеленський доручив урахувати збільшену потребу в дронах на Покровському напрямку при розподілі безпілотників між різними ділянками фронту.

Окрім того, президент також доручив спростити процедуру видачі документів, що засвідчують руйнування житла у прифронтових районах.

Також Зеленський побував у розташуванні 110-ї окремої механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка.

Зеленський на Донеччині військові

Фото: Офіс Президента

Президенту доповіли щодо оперативної ситуації на Покровському напрямку, у смугах відповідальності бригад та поінформували про наміри російських окупантів.

Заступник командира 110-ї ОМБр Дмитро Білий розповів, що російські війська здійснюють від 15 до понад 30 штурмів за добу. Він також поінформував про першочергові потреби підрозділу.

Президент поспілкувався з воїнами підрозділів і відзначив їх державними нагородами.

"Маю честь бути сьогодні тут і подякувати вам за захист нашої держави, подякувати вашим побратимам, яких зараз тут немає, від усіх нас, від усього народу України. Бережіть себе. Вашим рідним і близьким – також здоров'я та міцності. Дякую за те, що ви щоденно робите для того, щоб Україна в українців була", – зазначив Глава держави.

Окрім того, полковник Ян Яцишен отримав "Хрест бойових заслуг". Воїн брав участь в АТО/ООС. З березня цього року виконує обов'язки командира 47-ї ОМБр. За цей час підрозділи під його керівництвом:

  • відбили численні штурми російських окупантів,
  • зберегли смугу оборони,
  • знищили понад 170 одиниць техніки, серед яких літак Су-25, вертоліт Ка-52, понад 20 танків,
  • ліквідували близько 1,5 тис. російських загарбників.
Зеленський на Донеччині військові

Фото: Офіс Президента

Також президент відзначив двох захисників орденами Богдана Хмельницького ІІІ ступеня, одного – орденом "За мужність" ІІ ступеня та ще двох – орденом "За мужність" ІІІ ступеня.

Додамо, що Покровський напрямок – це колишній Авдіївський напрямок, який залишається найактивнішою ділянкою фронту.

За останніми даними Генерального штабу, з початку поточної доби російські загарбники 15 разів атакували позиції українських воїнів на Покровському напрямку.

Окрім того, на Покровському напрямку минулої доби попередні втрати агресора склали 271 окупант вбитими та пораненими. Знищено один танк, три бойові броньовані машини, дві гармати та два автомобілі.

Нагадаємо, що 26 червня президент Володимир Зеленський разом із головнокомандувачем Збройних сил України Олександром Сирським та новим командувачем Об'єднаних сил ЗСУ Андрієм Гнатовим перебуває у Донецькій області.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: