fbpx
Сьогодні
17:56 26 Чер 2024

Укренерго: 27 червня графіки відключень будуть застосовуватися впродовж всієї доби

В Україні у четвер, 26 червня, відключення світла за графіками відбуватимуться протягом всього дня. Вони будуть діяти по всіх областях.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на "Укренерго".

"За вказівкою "Укренерго", 27 червня графіки відключень будуть застосовуватись впродовж всієї доби", – зазначається у повідомленні.

Обсяги обмежень з 17:00 до 23:00 буде більшими через наслідки масованих атак росіян по енергооб'єктах.

У випадку, якщо будуть зміни у відключеннях "Укренерго" буде повідомляти окремо.

Відключення світла в Україні

Під час масштабних обстрілів навесні цього року Росія знищила понад 80% електрогенерації в Україні. Через це в країні запроваджуються графіки споживання електроенергії, які можуть бути як плановими, так і аварійними. Аварійні графіки вводяться у разі перевищення денних лімітів споживання електроенергії.

Ситуація з енергетикою в Україні

Нагадаємо, росіяни за останні кілька місяців завдали до 10 масованих ударів по об'єктах енергетичної інфраструктури України. Це значно зменшило можливості генерації всередині країни. З цієї причини "Укренерго" щодня застосовує графіки відключення світла. У будні вони останнім часом діють цілодобово.

Варто зазначити, що Україна внаслідок обстрілів втратила 50% спроможності генерації електроенергії,  влада працює над відновленням, щоб до зими мати якомога більше генерації.

Так, у столиці на правому і лівому берегах будуть розміщені шість міні-ТЕЦ.

Окрім того, Кабінет міністрів схвалив порядок, що встановлює правила застосування графіків відключення світла, який почне працювати з 24 червня. В уряді сподіваються, що це дасть можливість забезпечити "справедливі графіки"

Цієї зими в Україні очікується складна ситуація з енергетикою. Світло можуть вмикати 6-7 годин на добу.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: