fbpx
Сьогодні
16:40 26 Чер 2024

У застосунку "Резерв+" з'явився статус бронювання від мобілізації

Фото: УНІАН

У мобільному застосунку "Резерв+" тепер відображається статус бронювання від мобілізації. У реєстр занесено вже 340 тисяч записів.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на заступницю міністра оборони Катерину Черногоренко у Facebook.

"Цифрова команда Міністерства зробила неможливе можливим. Ми цифровізували паперові бронювання. Взяли накази про бронювання у Мінекономіки та занесли 340 000 записів до реєстру "Оберіг". Щоб актуальна інформація про бронь відображалась в електронних військово-облікових документах наших громадян", – повідомила вона.

Як зазначає Черногоренко, раніше цього не можна було зробити через відсоток людського фактору в помилках ТЦК щодо внесення інформації про громадян до реєстру "Оберіг". Також ТЦК не завжди вносять інформацію щодо "броні" до реєстру. Інколи це забирає тижні, а то й місяці.

Щоб статус бронювання з'явився у "Резерв+", потрібно оновити застосунок:

  • Натисніть три крапки справа від документа.
  • Виберіть "оновити документ".
  • Після цього ви побачите свій актуальний статус.

Якщо бронювання було лише на папері, статус "Заброньовано" з'явиться в застосунку. Якщо "бронь" ще триває, але в застосунку цього не було – новий термін має відобразитись в "Резерв+".

Що робити, якщо "бронь" не з'явилась в "Резерв+"

Заступниця міністра оборони додала, що частину наказів про бронювання не вдалося оцифрувати через відсутність інформації, що ідентифікує конкретну особу. Проте Міноборони працює над алгоритмом, щоб усі заброньовані громадяни могли отримати актуальний статус в "Резерв+".

Що відомо про мобільний застосунок "Резерв+"

Платформа запрацювала з 18 травня  у день набуття чинності оновленого закону про мобілізацію, згідно з яким, всі чоловіки віком 18-60 років протягом 60 днів (до 16 липня включно) повинні оновити свої облікові дані.

"Резерв+" надає можливість оперативного оновити дані та доступ до інформації у реєстрі "Оберіг". Після оновлення даних у застосунку можна буде побачити інформацію з реєстру щодо себе.

З 18 червня у застосунку "Резерв+" також з'явився QR-код, відсканувавши який відповідні представники влади зможуть миттєво отримати інформацію про ваш статус як військовозобовʼязаного, призовника або резервіста.

Окрім того, до мобільного застосунку "Резерв+" скоро будуть додані нові функції, зокрема, електронне скерування на проходження ВЛК, а також онлайн-рекрутинг.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: