Новини

Суд відправив під варту без права внесення застави охоронця Тищенка, якого підозрюють у нападі на ексвійськового у Дніпрі

Печерський районний суд міста Києва відправив під варту на два місяці без права внесення застави учасника нападу на ексвійськового у Дніпрі – Сергія Цуберу.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Офіс генерального прокурора

"За клопотанням прокурорів Офісу Генпрокурора суд відправив від варту на 2 місяці без права внесення застави учасника нападу на колишнього військового у Дніпрі. Чоловіка підозрюють у катуванні та незаконному утримуванні потерпілого", – йдеться у повідомленні.

Раніше охоронець Тищенка Костянтин Цубера заявляв, що його судять незаконно, і погрожував накласти на себе руки. Коли його привели до судової зали, він почав вимагати привести його адвоката, який не з'явився на засідання.

Напередодні Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід самому Тищенку — цілодобовий домашній арешт на 60 діб. Народного депутата підозрюють у незаконному позбавлені волі людини після конфлікту з ексвійськовим у Дніпрі.

Що відомо про напад на ексбійця у Дніпрі

У четвер, 20 червня, у центрі Дніпра невідомі особи в балаклавах і камуфляжі напали на колишнього бійця спецпідрозділу Kraken Павлова.

Блогер Ігор Лаченков повідомив, що мова йде про побиття колишнього військового, добровольця Дмитра "Сина" Павлова. На момент сутички він гуляв з дитиною. Лаченков також зазначив, що перед нападом у військового виникла суперечка із нардепом Миколою Тищенком і його охороною.

Водночас у соцмережах нардепа Тищенка 20 червня з'явились пости, у яких він повідомляв, що перебуває у Дніпрі для "викриття ботоферм". Згодом він заявив, що під час проведення обшуків на нелегальних ботофермах нібито напали на представників поліції.

Крім того, Тищенко опублікував світлину нібито нападника на поліціянта та заявив, що "ця людина входить до "силового блоку" в організованому злочинному угрупуванні".

Водночас за даними поліції, невідомі в камуфльованому одязі та балаклавах завдали 33-річному чоловікові тілесних ушкоджень і незаконно утримували його. Про напад на слідчого в поліції нічого не повідомляли.

Своєю чергою очільник МВС України Ігор Клименко прокоментував напад на колишнього бійця спецпідрозділу Kraken Павлова у Дніпрі та зазначив, що всі причетні мають понести покарання.

У  спецпідрозділі Kraken ГУР МО України підтвердили, що чоловіком, на якого 20 червня у Дніпрі напали невідомі, є їхнім колишнім військовослужбовцем.

25 червня народному депутату Миколі Тищенку після конфлікту з ексвійськовим у Дніпрі повідомили про підозру в незаконному позбавленні волі.

Крім того, на сайті Верховної Ради створено петицію з проханням позбавити народного обранця Миколу Тищенка депутатських повноважень.

Також поліція встановила поплічників Тищенка, які причетні до нападу на ексвійськового в Дніпрі.

Суд обрав запобіжний захід Тищенку — цілодобовий домашній арешт на 60 діб.

Свіжі дописи

  • Новини

Окупанти активізували атаки дронів на Херсонщині

У Херсонській області російські війська, не зменшуючи щільності обстрілів з артилерії та РСЗВ, значно посилили… Читати більше

Saturday June 29th, 2024
  • Новини

Президент зустрівся зі звільненим із російського полону Наріманом Джелялом

Президент України Володимир Зеленський зустрівся із заступником голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріманом Джелялом, якого напередодні… Читати більше

Saturday June 29th, 2024
  • Новини

Австрія планує збудувати газопровід, щоб зменшити залежність від російського газу

Федеральний уряд Австрії виділить 70 млн євро для фінансування 40-кілометрового газопроводу "WAG Loop", який має… Читати більше

Saturday June 29th, 2024
  • Новини

Півтисячі нових робочих місць: у Сваляві з’явиться індустріальний парк та новий завод

Близько півтисячі нових робочих місць створять у Сваляві (Закарпатська область) завдяки заснуванню в місті індустріального… Читати більше

Saturday June 29th, 2024
  • Новини

У Запорізькому районі через обстріл росіян пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури

росіяни атакували Запорізьку область після повідомлень про загрозу балістичного обстрілу. У Запорізькому районі пошкоджено об’єкт… Читати більше

Saturday June 29th, 2024
  • Новини

Рада ЄС розширила санкції проти Білорусі

Рада Європейського союзу 29 червня ухвалила санкції проти Білорусі. Вони віддзеркалюють деякі з обмежувальних заходів проти росії… Читати більше

Saturday June 29th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.