Росія на своїй території обмежила мовлення для 81 європейського ЗМІ

Російська федерація обмежила на своїй території мовлення 81 європейського засобу масової інформації.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Міністерство закордонних справ рф.

У російському відомстві назвали це відповіддю на ухвалене Радою Європейського Союзу рішення заборонити будь-яку мовленнєву активність пропагандистським ЗМІ:

  • РІА "Новости",
  • ММЦ "Известия",
  • "Российская газета".

У день, коли це рішення набуває чинності, Москва опублікувала список європейських ЗМІ, які звинувачувала в поширенні "недостовірної інформації про перебіг "спеціальної військової операції". У заяві мова йде про те, що Євросоюз "змусив" росіян піти на ці заходи.

До списку потрапили такі відомі ЗМІ:Der Spiegel, Die Zeit, Frankfurter Allgemeine Zeitung, The Irish Times, El Mundo, El Pais, EFE, Televisión Española,La Repubblica, RAI, Latvian Television, Belsat, Digi24, Dennik N, Le Monde, Agence France-Presse, ERR, Delfi, Agence Europe і Politico.

Представник Державного департаменту США Метью Міллер назвав блокування новою ознакою репресій проти журналістики.

"Вони бояться, що їхній власний народ почує правду; почує правду про дії Росії всередині Росії, дії уряду щодо репресій над власним народом, про російські дії з вторгнення до сусіда і незаконної окупації сусіда", – сказав він.

Своєю чергою міністерство закордонних справ Італії заявило, що це рішення не стирає і не пом'якшує наслідки жорстокої, спустошливої і незаконної війни проти України. А віцепрезидентка Єврокомісії Віра Юрова назвала блокування "абсурдною відповіддю".

"Пропагандистські ЗМІ, що фінансуються РФ для поширення дезінформації в рамках російської військової доктрини, не схожі на незалежні ЗМІ. Демократичні країни знають це", – сказала вона.

Також МЗС Австрії розкритикувало рішення Москви і викликало тимчасового повіреного у справах посольства Росії у Відні.

"Це рішення є ще одним, хоча й недивним, кроком [президента Росії Володимира] Путіна, спрямованого на придушення різноманіття засобів масової інформації й, таким чином, на те, щоб тримати своє населення в невіданні", – заявили в міністерстві.

Що відомо про заборону мовлення пропагандистських ЗМІ в ЄС

Нагадаємо, у середині травня Рада Євросоюзу ухвалила рішення про зупинення мовлення на території ЄС чотирьох російських ЗМІ: Voice of Europe, "РИА Новости", "Известия" та "Российская газета".

Підставою для такого рішення стало поширення пропаганди РФ і той факт, що вони перебувають під контролем російської пропаганди.

"Ці ЗМІ перебувають під постійним прямим чи непрямим контролем керівництва Російської Федерації і відіграють важливу роль у просуванні та підтримці агресивної війни Росії проти України, а також у дестабілізації ситуації в сусідніх країнах", – іде мова в повідомленні Ради ЄС.

В організації зазначили, що, попри заборону мовлення, вжитий захід не перешкоджатиме співробітникам зазначених ЗМІ "здійснювати діяльність у ЄС, у тому числі проводити дослідження та брати інтервʼю".

Свіжі дописи

  • Новини

МВФ схвалив виділення Україні траншу на 2,2 млрд доларів

Рада директорів МВФ завершила четвертий перегляд програми розширеного фінансування для України (EFF), ухваливши рішення про виділення Україні… Читати більше

Friday June 28th, 2024
  • Новини

Ракетний удар по Дніпру: кількість постраждалих зросла до 12, серед них – вагітна жінка

У Дніпрі кількість травмованих унаслідок ракетного удару російських військ по житловому будинку увечері 28 червня… Читати більше

Friday June 28th, 2024
  • Новини

Україна повернула з російського полону 10 цивільних: серед них – заступник голови Меджлісу

З російського полону вдалося повернути ще десятьох цивільних громадян України, серед  них – заступник голови… Читати більше

Friday June 28th, 2024
  • Новини

У Міноборони підтвердили інформацію про знищення росцентру космічного зв’язку в Криму 23 червня

Міністерство оборони України підтвердило, що Сили оборони 23 червня знищили російський центр космічного зв'язку під… Читати більше

Friday June 28th, 2024
  • Новини

Генштаб: кількість боєзіткнень зросла до 131, найгарячішою точкою по всій лінії фронту залишається Покровський напрямок

На фронті від початку цієї доби сталося вже 131 бойове зіткнення з російськими військами, найбільшу… Читати більше

Friday June 28th, 2024
  • Новини

росія атакувала ТЕС ДТЕК понад 180 разів, втрачено 90% потужностей. Однак всі об’єкти планують відновити, – гендиректор

Генеральний директор «ДТЕК Енерго» Ільдар Салєєв упевнений, що всі енергообʼєкти компанії «рано чи пізно» будуть відновлені, хоч… Читати більше

Friday June 28th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.