Російська федерація могла сформувати ще одну армію для розгортання в Україні, – ISW

Російська федерація могла сформувати ще одну загальновійськову армію для розгортання в Україні.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Інститут вивчення війни (ISW).

"Російська армія наразі проходить масштабні реформи, включаючи створення нових загальновійськових з'єднань армійського рівня, і посилання українських джерел на "51-шу армію" може бути раннім індикатором того, що Росія сформувала ще одну загальновійськову армію для розгортання в Україні", зазначили американські аналітики.

Як підкреслили військові фахівці, речник Оперативно-тактичного угруповання військ "Харків" Юрій Повх заявив, що російські військові мають намір перекинути на Харківський напрямок частини "9-ї мотострілецької бригади 51-ї армії". 

Повх також заявив, що російські війська перекинули на Харківський напрямок російські підрозділи з Херсонської області та з інших напрямків. 

Окрім того, речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" підполковник Назар Волошин повідомив, що російські війська мають намір перекинути:

  • частини 155-ї бригади морської піхоти (Тихоокеанський флот),
  • "9-ї мотострілецької бригади 51-ї армії" на Харківський напрямок, щоб компенсувати важкі російські втрати.

Нещодавно ISW отримала повідомлення про те, що російські військові перекинули частини 155-ї бригади морської піхоти та 9-ї мотострілецької бригади (1-й армійський корпус "ДНР") із заходу та південного заходу від Донецька на Харківський напрямок, але не зафіксувала жодних повідомлень про російську "51-шу армію".

У ISW зазначили, що російські військові, можливо, підпорядкували 9-ту мотострілецьку бригаду відродженій, можливо, ще з часів Другої світової війни, "51-ій армії".

Ключові висновки ISW за 25 червня:

  • Два головні міжнародні органи – Міжнародний кримінальний суд (МКС) та Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) – 25 червня оголосили рішення, що підтверджують тривале скоєння Росією воєнних злочинів та порушень прав людини в Україні.
  • Росія та Венесуела підписали меморандум про взаєморозуміння, спрямований на протидію "примусовим заходам", що, ймовірно, продемонструє Заходу, що Кремль має вплив у Західній півкулі.
  • Українські сили завдали удару з безпілотника по російському складу боєприпасів у Воронезькій області 25 червня, а нещодавно завдали ударів по зенітно-ракетних комплексах "Панцир-С1" в Бєлгородській області з невстановленого озброєння.
  • Росія запровадила контрсанкції проти 81 ЗМІ, що базуються в країнах Європейського Союзу 25 червня, після того, як 24 червня ЄС запровадив санкції проти чотирьох російських ЗМІ, пов'язаних з державою.
  • Глава Республіки Дагестан Сергій Меліков розпорядився провести перевірку особистих справ вищих посадових осіб Дагестану після ймовірних терактів 23 червня у вілаяті Кавказ, що вказує на те, що Кремль, можливо, активізує зусилля з протидії ісламістським екстремістським загрозам на Північному Кавказі, намагаючись зберегти видимість стабільності й нормального життя.
  • Міністр закордонних справ Вірменії Арарат Мірзоян зустрівся з лідером білоруської опозиції Світланою Ціхановською, яка проживає в Литві, 20 червня у Вільнюсі на тлі погіршення вірменсько-білоруських відносин
  • Українські війська нещодавно відновили втрачені позиції у Вовчанську, а російські війська нещодавно просунулися вперед біля Сіверська та Авдіївки.
  • Російський військовий блогер заявив, що Російське добровільне товариство сприяння армії, авіації і флоту Росії розпочне підготовку невизначених російських військовослужбовців з 1 жовтня 2024 року.

Свіжі дописи

  • Новини

Крим – це Україна: у Пентагоні прокоментували можливість ударів американською зброєю по півострову

Позиція Сполучених Штатів щодо застосування українською армією американської зброї по території Росії наразі залишається незмінною,… Читати більше

Tuesday July 2nd, 2024
  • Новини

Німецька співачка виконала “Ой у лузі червона калина” на могилі парамедикині Ірини Цибух

Німецька співачка Марлен Маас виконала пісню “Ой у лузі червона калина” на Марсовому полі у… Читати більше

Tuesday July 2nd, 2024
  • Новини

Українська делегація розпочала візит до Сполучених Штатів та зустрілася з держсекретарем Блінкеном

Керівник Офісу Президента разом із віце-премʼєр-міністеркою у справах європейської та євроатлантичної інтеграції Ольгою Стефанішиною, міністром… Читати більше

Tuesday July 2nd, 2024
  • Новини

На майбутньому саміті НАТО Україна отримає “гарні новини” щодо ППО

Майбутній саміт НАТО принесе "гарні новини" для України. Йдеться про прагнення Києва отримати більше систем протиповітряної оборони… Читати більше

Tuesday July 2nd, 2024
  • Новини

З Вовчанської громади примусово евакуюють понад 100 дітей

З населених пунктів Вовчанської громади, розташованих за 20-30 кілометрів від кордону з рф, примусово евакуюють понад… Читати більше

Tuesday July 2nd, 2024
  • Новини

Обстріл Харкова: окупанти скинули два ФАБ-500, постраждали четверо мешканців

Росіяни завдали удару по Харкову двома ФАБ-500, пошкоджені будівлі підприємств, постраждали четверо людей, серед них… Читати більше

Tuesday July 2nd, 2024

Цей сайт використовує Cookies.