fbpx
Сьогодні
16:04 26 Чер 2024

У столичному Музеї науки відкриється виставка Операція "Вакцинація", присвячена щепленням та перемозі над страшними хворобами

З 29 червня по 7 липня у столичному Музеї науки відкриється виставка Операція "Вакцинація", присвячена щепленням та історії боротьби людства проти страшних хвороб. В межах експозиції 29-30 червня діти також зможуть пройти тематичний квест, щоб більше дізнатися про вакцинацію та виграти приз.

Про це пише Рубрика.

У чому проблема?

Цьогоріч світ відзначає 50 років Розширеної програми імунізації, завдяки якій вдалося досягти неймовірних результатів:

  • зупинити епідемію і повністю подолати натуральну віспу;
  • знизити циркулювання дикого вірусу поліомієліту на 99%;
  • зменшити смертність від кору на 75%;
  • захистити від правця у 13 разів більше новонароджених.

Яке рішення?

З 29 червня по 7 липня у столичному Музеї науки відкриється виставка Операція "Вакцинація", присвячена щепленням та історії боротьби людства проти страшних хвороб.

Як це працює?

Загалом щороку щеплення рятують 3,5 – 5 млн життів. Саме здобуткам вакцинації й присвячена виставка у Музеї науки, на якій можна буде дізнатися про історію та сучасність боротьби із небезпечними хворобами.

Окрім того, 29-30 червня відвідувачі й самі перетворяться на першовідкривачів. Адже в межах експозиції пройде квест, у якому діти та підлітки зможуть власноруч шукати на території музею приховану інформацію про щеплення та протидію різним захворюванням.

Не надто складний і довгий, але цікавий квест допоможе краще запам'ятати важливі знання про вакцинацію, а найбільш вправні гравці отримають доступ до тематичної фотобудки!

Варто додати, що в Україні є обов'язковою вакцинація проти 10 найнебезпечніших інфекційних хвороб: туберкульозу, кашлюка, дифтерії, правця, поліомієліту, гепатиту B, гемофільної інфекції типу b, кору, краснухи та паротиту.

Вакцинація від них є не лише обов'язковою, а й безплатною.

Кожній людині варто знати про календар щеплень, який виглядає ось так:

Проєкт "Операція "Вакцинація"" в Музеї науки розроблено агенцією соціальних проєктів та медіа Platfor.ma за ініціативи бюро ВООЗ в Україні, Міністерства охорони здоровʼя та Центру громадського здоровʼя за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Нагадаємо, що в Україні стрімко зростає рівень захворюваності кашлюком. "Рубрика" поговорила з лікарками, щоб дізнатися, чому так відбувається, у чому приховані небезпеки хвороби, чому критично важливо вакцинуватися і що мають обов'язково знати батьки дітей до одного року. Читайте докладніше у нашому матеріалі: "Епідемія кашлюку? Чим небезпечна хвороба, яке лікування та як захистити дитину".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: