fbpx
Сьогодні
20:27 26 Чер 2024

Оновлена угода про вільну торгівлю з Канадою може бути корисною для залучення бізнесу до відновлення, –Шмигаль

Фото: Урядовий портал

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль зустрівся з Міністеркою з питань розвитку експорту, міжнародної торгівлі та економічного розвитку Канади Мері Нґ. Сторони обговорили переваги для обох країн від оновленої Угоди про вільну торгівлю.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Урядовий портал.

Оновлена угода між Україною та Канадою набирає чинності вже з 1 липня. Вона доповнена новими та оновленими главами, зокрема щодо інвестицій, транскордонної торгівлі послугами, фінансових послуг, цифрової торгівлі тощо.

«Ця угода також може бути корисною для канадських компаній у відновленні української інфраструктури», — додав Прем'єр-міністр.

Фото: Урядовий портал

Денис Шмигаль підкреслив, що Україна зацікавлена в залученні більшої кількості канадського бізнесу в ключові сектори, які будуть пріоритетними для інвестицій: нафто- й газовидобуток, відновлювана енергетика, малі модульні реактори, зелена металургія, логістика та транспорт, ІТ та цифровізація, сільськогосподарське виробництво тощо.

Очільник українського Уряду також відзначив успішну співпрацю між CAMECO та «Енергоатомом»: «Фактично Канада стала нашим основним постачальником ядерного палива. Сподіваємося, що інші канадські компанії наслідуватимуть цей приклад».

Фото: Урядовий портал

Денис Шмигаль висловив вдячність народу Канади за потужну солідарність й окремо канадському Уряду за лідерські позиції в багатьох напрямках підтримки України.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: