Новини

ГУР здійснило масовану кібератаку на інтернет-провайдерів у Криму

Головне управління розвідки Міноборони здійснило масовану кібератаку на найбільших інтернет-провайдерів в тимчасово окупованому Криму. Окупаційна адміністрація попередила мешканців півострова про можливі перебої з доступом до інтернету найближчим часом.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на hromadske.

Як заявила ставлениця рф Юлія Кирик, яка є «заступницею міністра» внутрішньої політики, інформації та зв'язку, профілі DDos-атак постійно змінюються, а фахівці провайдерів вживають заходів для протидії атакам.

За словами представника у Головному управлінні розвідки, ураження російських серверів, онлайн-сервісів та мережевої інфраструктури останнім часом відбуваються системно.

"Здається, російським кібернетикам пора згадати про імпортозамєщєніє, увімкнути свій "Чебурнет" замість Всесвітньої мережі та встановити ісконно-рускій фаєрвол, відгородившись від усього вільного світу. Лише так у них є шанс убезпечитися від наших атак", – зазначає співрозмовник в українській спецслужбі.

Зокрема, на початку червня кіберфахівці ГУР здійснили масовану атаку на сайти Міністерства юстиції, Міністерства оборони, Міністерства інформаційних технологій і зв'язку, Міністерства фінансів, Міністерства внутрішніх справ, Міністерства надзвичайних ситуацій, Міністерства промисловості та енергетики рф та інші об'єкти. А 12 червня, у День росії, атакували онлайн-платформи російських аеропортів, що призвело до затримки авіарейсів.

Нагадаємо, раніше українські кіберфахівці, які, імовірно, можуть бути пов'язані зі Службою безпеки України, знищили ІТ-інфраструктуру «Москолектору» — установи, що відповідає за функціонування підземних водопровідних труб, кабелів зв'язку, силових кабелів та тепломереж столиці рф.

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, кіберфахівці ГУР МО України реалізували чергову успішну спецоперацію проти держави-агресора росії ― у результаті DDoS-атаки вдалось отримати доступ до серверів міністерства оборони рф.

Завдяки успішній операції ГУР, українська спецслужба володіє програмним забезпеченням для захисту інформації та шифрування, яке використовувало мо рф, а також ― масивом секретної службової документації російського міністерства війни.

Нещодавно українська ІТ-армія паралізувала роботу російської системи управління підприємствами 1С-Рарус.

Також повідомлялось, що українська ІТ-Армія зламала російський хмарний сервіс "Битрикс24", яким користуються найбільші компанії-спонсори війни Росії проти України, до переліку яких входить і корпорація "Роснефть".

Свіжі дописи

  • Новини

В Ірані завершився перший тур виборів президента після загибелі Ібрагіма Раїсі

В Ірані відбувся перший тур позачергових виборів президента, які призначили після загибелі в авіакатастрофі Ібрагіма… Читати більше

Saturday June 29th, 2024
  • Новини

Воїни СБУ показали, як “полюють” на російські системи протиповітряної оборони

Спецпризначенці Служби безпеки України успішно вишукують російські системи протиповітряної оборони: бійці вже знищили щонайменше вісім… Читати більше

Saturday June 29th, 2024
  • Новини

У Дніпрі зросла кількість постраждалих, двоє жінок вважають безвісти зниклими

До 13 осіб збільшилася кількість тих, хто постраждав після вечірнього обстрілу 28 червня у Дніпрі… Читати більше

Saturday June 29th, 2024
  • Новини

У Google перекладачі з’явилася нова мова – кримськотатарська

Google Перекладач до списку доступних перекладів додав кримськотатарську мову. Про це пише Рубрика, посилаючись на… Читати більше

Saturday June 29th, 2024
  • Новини

Для учнів на літо підготували 39 аудіоуроків з української літератури: як працює це рішення

39 аудіоуроків з тестами з української літератури у форматі подкастів, що рекомендовані для прочитання упродовж… Читати більше

Saturday June 29th, 2024
  • Новини

У Сумській області окупанти поцілили FPV-дроном по автівці поліціянтів: є поранений

29 червня російські загарбники атакували безпілотником автомобіль поліціянтів у Шосткинському районі Сумської області, внаслідок чого… Читати більше

Saturday June 29th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.