fbpx
Сьогодні
19:33 26 Чер 2024

Екоінспектори порахували збитки від знищення "Епіцентру" у Харкові 25 травня

Фото: Телеграм / Ігор Клименко / МВС

За підрахунками екологів, руйнація будівлі гіпермаркету "Епіцентр" у Харкові 25 травня призвела до значного засмічення земельних ресурсів та повітря, шкоду від якого оцінюють приблизно у 860 млн грн.

Про це повідомила Державна екологічна інспекція в Харківській області, пише Рубрика.

"Державна екологічна інспекція у Харківській області продовжує фіксувати злочинні наслідки російської агресії, що завдає значної шкоди навколишньому середовищу та економіці регіону. Останні події підкреслюють масштаби екологічного збитку, спричиненого ракетними обстрілами Харківщини", – йдеться в повідомленні служби.

Там нагадали, що внаслідок обстрілу 25 травня сталася руйнація будівлі гіпермаркету та на його території виникла пожежа. Пожежа на площі понад 14000 м2 тривала 14 годин 30 хвилин.

Окрім фізичної руйнації, пожежа призвела до значного забруднення атмосферного повітря неорганізованими викидами забруднюючих речовин через те, що будівельні суміші, фарба та матеріали почали вигоряти, створюючи над містом димову хмару та додаткову небезпеку для здоров'я мешканців.

За розрахунками Державної екологічної інспекції у Харківській області, шкода, завдана неорганізованими викидами забруднюючих речовин в атмосферне повітря становить 4 226 892,48 грн.

Крім того, внаслідок руйнації будівлі гіпермаркету відбулося засмічення земельних ресурсів, що спричинило додаткові екологічні збитки.

Еконспектори оцінили шкоду від засмічення земельних ресурсів у 855 903 132,00 грн. Ці суми свідчать про величезний негативний вплив на екосистему та здоров'я населення.

Матеріали та розрахунки завданих збитків вже направлено до правоохоронних органів для подальшого розслідування.

Що відомо про обстріл гіпермаркету в Харкові 25 травня

25 травня, близько 16:00 окупанти влучили в будівельний гіпермаркет "Епіцентр" у спальному районі Харкова. За даними Харківської ОВА, росіяни ударили двома КАБами.

"Епіцентр" стверджує, що персонал компанії зробив усе можливе для якнайшвидшої евакуації відвідувачів та співробітників, проте удари сталися за лічені хвилини після отримання сигналу про небезпеку.

Внаслідок удару загинули 12 чоловіків та 7 жінок. Серед жертв – 17-річний хлопець та 12-річна дівчинка. Ще 54 людини отримали поранення.

29 травня пошукові роботи завершилися. Поліція ідентифікувала всі 19 тіл загиблих.

Міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський заявив, що російський удар по гіпермаркету у Харкові виразно демонструє відсутність прагнень до миру у путіна.

Своєю чергою в Європейському Союзі, ПАРЄ та ООН засудили російський терористичний ракетний удар по Харкову, що відбувся 25 травня.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: