fbpx
Сьогодні
10:40 25 Чер 2024

ЗМІ: Іспанія відправила Україні другу партію ракет для Patriot

English version here

Фото: Сергій Михальчук

Іспанія минулої п'ятниці, 21 червня, передала Україні другу партію зенітних ракет до систем протиповітряної оборони Patriot.

Про це повідомляє El Mundo з посиланням на агентство EFE, передає Рубрика.

За даними джерел агентства в уряді, друга партія ракет від Іспанії прибула в Україну минулої п'ятниці, 21 червня, на додаток до першої партії, яку доставили наприкінці квітня.

Ракети для Patriot є частиною "важливої поставки", що має відбутися в червні цього року, як повідомила 25 травня міністр оборони Маргарита Роблес під час засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн".

Довідка

Раніше президент України президент Володимир Зеленський розповів про домовленість з Іспанією щодо допомоги в посиленні ППО, але її деталі не розкривав до схвалення всіх постачань.

Голова держави говорив про необхідність ухвалення двосторонніх безпекових угод, які передбачають довгострокові зобов'язання держав про постачання військової допомоги, й наголосив, що пріоритетом нині є протиповітряна оборона.

"Серед цих (безпекових. – Ред.) угод є домовленість із країнами, в яких є системи протиповітряної оборони", – пояснив Зеленський.

"Що стосується наприклад Іспанії, там я б звернув на це увагу, в нас справді були відповідні домовленості, і буде додаткове ППО щодо конкретних систем і конкретно ракет. Я просто не хочу говорити зараз про деякі деталі, поки ці системи не прийшли", – додав він.

Перед цим ЗМІ повідомили, що Іспанія відправить Україні ракети до систем протиповітряної оборони Patriot і танки Leopard 2A4 в межах оголошеного раніше пакета допомоги.

Водночас Володимир Зеленський та іспанський прем'єр підписали двосторонню безпекову угоду, відповідно до якої у 2024 році Іспанія надасть 1 млрд євро військової допомоги Україні.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: