fbpx
Сьогодні
09:27 25 Чер 2024

Росія може припинити страждання цивільних, закінчивши війну: в США відреагували на обстріл у Криму

фото: AP/Nathan Howard

Україна отримує військову допомогу від Сполучених Штатів для того, щоби мати можливість захищати власну територію, зокрема й півострів Крим, натомість росія може припинити страждання цивільних хоч зараз, якщо покладе край своїй агресії.

Про це заявив речник Державного департаменту США Метью Міллер, пише "Укрінформ"

"Ми надаємо зброю Україні, щоби вона могла захистити свою суверенну територію від збройної агресії. Це включає Крим, який, звісно, є частиною України", наголосив представник американського відомства.

Міллер зауважив, що будь-які втрати цивільного населення під час війни викликають сум.

Також речник підкреслив, що росія, припинивши окупацію суверенної української території та атаки на цивільне населення, може покласти край стражданням, спричиненим цією війною, хоч сьогодні.

Що відомо про вибухи в Криму 23 червня

Як повідомляла Рубрика, вдень 23 червня у тимчасово окупованому Криму пролунали вибухи – в Севастополі, Балаклаві, згодом – у районі Миколаївки.

Развожаєв заявив, що над Чорним морем "знищили п'ять повітряних цілей", але уламки впали у прибережній зоні. Внаслідок цього нібито поранення отримали декілька людей та виникли дві пожежі.

Згодом стало відомо, що у тимчасово окупованому Севастополі, за попередніми даними, понад 120 людей поранені і 5 загинули внаслідок ракетного обстрілу та роботи ППО.

Своєю чергою міністерство закордонних справ росії 24 червня викликало посла США Лінн Трейсі у зв'язку з ракетним ударом по Криму, після чого розродилось опусом про причетність Вашингтона до цієї події.

Там додали, що США "ведуть проти Росії гібридну війну і фактично стали стороною конфлікту, постачаючи ЗСУ найсучасніші озброєння, зокрема ракети ATACMS з касетними бойовими частинами", й пообіцяли "заходи у відповідь".

Речник Військово-морських сил України Дмитро Плетенчук у цьому зв'язку заявив, що Україна не завдає вогневого ураження по цивільних об'єктах, а росіяни нехтують безпекою мирного населення.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: