fbpx
Сьогодні
19:28 25 Чер 2024

Поліція встановила поплічників Тищенка, які причетні до нападу на ексвійськового в Дніпрі

Фото: npu.gov.ua

Поліція встановила осіб, причетних до катування та незаконного позбавлення волі колишнього військового підрозділу Kraken Дмитра "Сина" Павлова у Дніпрі.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на пресслужбу Національної поліції України.

Правоохоронці нагадали, що 20 червня у Дніпрі на проспекті Дмитра Яворницького група чоловіків у балаклавах та камуфляжі без розпізнавальних знаків одягла на колишнього військового наручники та завдала йому тілесних ушкоджень.

поліція затримала одного із причетних до нападу на колишнього військового у Дніпрі

Фото: npu.gov.ua

Поліція розпочала два кримінальні провадження – за незаконне позбавлення волі та тортури.

Правоохоронці допитали потерпілого та свідків інциденту. До правопорушення може бути залучено кілька осіб.

"Їх особи поліція встановила. Один з активних учасників подій був затриманий. Поліцейські провели низку обшуків на місцях проживання фігурантів, в ході яких вилучили докази, у тому числі зброю та одяг", – зазначили в поліції.

поліція затримала одного із причетних до нападу на колишнього військового у Дніпрі

Фото: npu.gov.ua

Також, як додали правоохоронці, в результаті обробки доказів було визначено процесуальну роль у злочині нардепа, який брав участь у інциденті. Матеріали передали до ДБР, після чого нардепу повідомили про підозру.

Що відомо про напад на ексбійця у Дніпрі

У четвер, 20 червня, у центрі Дніпра невідомі особи в балаклавах і камуфляжі напали на колишнього бійця спецпідрозділу Kraken Павлова.

Блогер Ігор Лаченков повідомив, що мова йде про побиття колишнього військового, добровольця Дмитра "Сина" Павлова. На момент сутички він гуляв з дитиною. Лаченков також зазначив, що перед нападом у військового виникла суперечка із нардепом Миколою Тищенком і його охороною.

Водночас у соцмережах нардепа Тищенка 20 червня з'явились пости, у яких він повідомляв, що перебуває у Дніпрі для "викриття ботоферм". Згодом він заявив, що під час проведення обшуків на нелегальних ботофермах нібито напали на представників поліції.

Крім того, Тищенко опублікував світлину нібито нападника на поліціянта та заявив, що "ця людина входить до "силового блоку" в організованому злочинному угрупуванні".

"Повідомляють, що саме ця людина входить до "силового блоку" в організованому злочинному угрупованні "Дев'ятка" у Дніпрі. За інформацією, йому було поставлено завдання — зірвати слідчі дії", — написав Тищенко у пості, який тепер закритий для перегляду.

Водночас за даними поліції, невідомі в камуфльованому одязі та балаклавах завдали 33-річному чоловікові тілесних ушкоджень і незаконно утримували його. Про напад на слідчого в поліції нічого не повідомляли.

Своєю чергою очільник МВС України Ігор Клименко прокоментував напад на колишнього бійця спецпідрозділу Kraken Павлова у Дніпрі та зазначив, що всі причетні мають понести покарання.

"По-перше, не важливо що це за люди. У нас кожен громадянин має відповідати перед законом. Вчора було відкрито два кримінальних провадження – нанесення легких тілесних ушкоджень і незаконне позбавлення волі", – сказав він.

Клименко також зазначив, що всі, хто причетний до скоєння цього злочину, має понести відповідне і заслужене покарання. За його словами, військовий, на якого було скоєно напад, наразі перебуває у нормальному стані.

Також у спецпідрозділі Kraken ГУР МО України підтвердили, що чоловіком, на якого 20 червня у Дніпрі напали невідомі, є їхнім колишнім військовослужбовцем.

Народному депутату Миколі Тищенку після конфлікту з ексвійськовим у Дніпрі повідомили про підозру в незаконному позбавленні волі.

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, на сайті Верховної Ради створено петицію з проханням позбавити народного обранця Миколу Тищенка депутатських повноважень.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: