fbpx
Сьогодні
16:27 25 Чер 2024

На Сумському напрямку активність російських ДРГ зменшилась, - Демченко

Фото: Андрій Демченко, речник ДПСУ (mediacenter.org.ua)

Прикордонники в Сумській області останнім часом фіксують зменшення активності російських диверсійно-розвідувальних груп.

Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телемарафону "Єдині новини", передає Рубрика.

"За останній період ми бачимо зменшення активності ворожих ДРГ на Сумщині, але повністю вона нікуди не зникла, і загроза проведення диверсійної діяльності ворогом нікуди не зникає", – сказав Демченко.

За його словами, у ворога зараз недостатньо сил і засобів для того, щоб здійснити вторгнення на Сумському напрямку, проте потрібно бути готовими до будь-яких ситуацій.

Речник ДПСУ зауважив, що російська армія може розширити зону активних бойових дій, як це відбувається на Харківщині, щоб змусити ЗСУ тримати там велику кількість сил і засобів.

Він додав, що зараз найскладніша ситуація на Харківському напрямку, де ворог поновлює ресурси і продовжує атаки.

Що відомо про намір наступу росії на Сумському напрямку

Нещодавно глава ГУР Буданов в інтерв'ю New York Times заявив, що російсько-окупаційні війська можуть розпочати нову атаку північніше Харкова, у Сумській області.

Інститут вивчення війни зазначає, що російські війська концентрують обмежені, недоукомплектовані й незгуртовані сили на Сумському напрямку. Однак навіть таке російське угруповання зможе українські сили розтягти вздовж ширшого фронту.

Крім того, російські диверсійно-розвідувальні групи активізувалися на території Сумської області. Основною ціллю ДРГ є знайти місця розташування українських підрозділів та дізнатися, як побудована оборона, щоб надалі завдавати туди ударів з потужного озброєння.

Водночас місцева влада Сумської області запевняє, що російська армія не матиме достатньо сил для наступу на регіон, одночасно атакуючи й інші області України, зокрема Харківщину.

Проте в ДПСУ заявили, що наступ ворога на Сумщину не можна виключатиТому задля безпеки з Білопілля та Ворожби на Сумщині евакуйовано 1,5 тис. осіб, в тому числі понад 200 дітей.

7 червня у Сумській області розширили перелік населених пунктів для евакуації у зоні 10 кілометрів біля кордону з росією.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: