fbpx
Сьогодні
16:15 25 Чер 2024

У Міноборони не підтримують збільшення терміну оновлення даних для військовозобов’язаних до 150 днів

Міністерство оборони не підтримує законопроєкт про збільшення термінів оновлення даних у ТЦК для військовозобов'язаних з 60 до 150 днів.

Про це мова йде у документі МОУ, який є в розпорядженні УП, співавтор проєкту закону Володимир Ар'єв (фракція "ЄС") у Фейсбуці.

"Міноборони підтримує мій з колегами законопроєкт про продовження на 90 днів терміну оновлення даних військовозобов'язаними", спочатку наголосив нардеп.

У документі, який підписаний міністром оборони Рустемом Умєровим та оприлюднений у системі електронного документообігу (СЕДО), зазначають, що законопроєкт №11305 підтримується МОУ.

Міноборони мобілізація

Фото: УП

Однак пізніше "Українська правда" виправила свою новину, а Ар'єв опублікував новий документ з повідомленням, що оборонне відомство не підтримує згаданий закон.

Міноборони мобілізація

Фото: Volodymyr Ariev

Законопроєкт №11305 передбачає продовження оновлення даних ще на 90 днів. Отже, загальний термін оновлення військово-облікової інформації мав становити не 60, а 150 днів. Таку ініціативу не підтримали в Міноборони.

У пояснювальній записці стверджують, що кількість громадян, які мають особисто прибути до військкоматів, значно перевищує можливості їх прийняти.

Вказується, що після набуття чинності закону про посилення мобілізації спостерігається величезне скупчення людей біля ТЦК, а громадяни масово скаржаться на неможливість потрапити на особистий прийом.

Нагадаємо, 18 травня набув чинності новий закон про мобілізацію в Україні, який посилює мобілізаційні заходи. Кабінет міністрів останніми днями ухвалив пакет постанов, якими затверджуються порядки мобілізації та військового обліку.

Міністерство оборони для військовозобов'язаних, призовників та резервістів запустило мобільний застосунок "Резерв+", де можна буде оновити свої дані.

Платформа запрацювала з 18 травня  у день набуття чинності оновленого закону про мобілізацію, згідно з яким, всі чоловіки віком 18-60 років протягом 60 днів (до 16 липня включно) повинні оновити свої облікові дані.

З набранням чинності новим законом штрафи підвищаться в кілька разів. Зокрема, фактично запроваджуються три режими – порушення, повторне порушення та порушення під час воєнного стану.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: