Генштаб: минулої доби на фронті відбулося 135 бойових зіткнень 

Найгарячіша обстановка протягом дня залишалася на Покровському напрямку. Загалом на фронті за минулу добу відбулося 135 бойових зіткнень.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, пише Рубрика.

Атаки російської армії

"Протягом доби противник завдав по території України три ракетних удари, застосувавши шість ракет, 52 авіаційні удари із використанням 70 КАБів, задіяв 510 дронів-камікадзе.

Ворог майже 2700 разів обстріляв позиції наших військ і населені пункти із використанням різних типів озброєння", – йдеться у повідомленні.

Ситуація на напрямках фронту

  • На Харківському напрямку протягом дня успіху не мали шість спроб окупантів атакувати позиції Сил оборони в районах Вовчанська та Липців.
  • На Куп'янському напрямку наші захисники відбили сім атак ворога поблизу Синьківки, Стельмахівки та Піщаного. На даний час ще тривають три боєзіткнення поблизу Степової Новоселівки. Ситуація під контролем Сил оборони.
  • Лиманський напрямок. Протягом дня активність ворога була зосереджена поблизу населених пунктів Копанки, Греківка, Макіївка, Невське, Терни, Торське та у Серебрянському лісі. Українськими захисниками відбито понад 20 спроб загарбників наблизитися до наших оборонних позицій. На Лиманському напрямку від початку доби ворог вже втратив 92 особи загиблими та пораненими, а також п'ять одиниць озброєння і військової техніки.
  • На Сіверському напрямку кількість боєзіткнень збільшилась до 22. Ворог атакував Сили оборони в районах Білогорівки, Верхньокам'янського, Виїмки та Роздолівки. 20 атак відбито, 2 бої іще тривають. Ситуація напружена, проте контрольована. За наявною інформацією втрати окупантів на цьому напрямку склали 84 особи. Крім того, знищено бойову машину піхоти та автомобіль. Уражено два бліндажі з особовим складом. Нашими захисниками відбито дев'ять штурмових дій з боку російських загарбників на Краматорському напрямку в районах Калинівки, Часового Яру, Іванівського та Кліщіївки. Ситуація під контролем українських захисників.
  • Торецький напрямок. Тут ворог дев'ять разів намагався вклинитися в нашу оборону поблизу Південного, Північного та Торецька. Вісім атак відбито, одна – триває. Ситуація напружена.
  • Найгарячіше сьогодні на Покровському напрямку, де агресор не полишає спроб прорвати нашу оборону. За сьогодні окупанти 45 разів атакували в районах населених пунктів Олександропіль, Євгенівка, Новоолександрівка, Воздвиженка, Сокіл, Новоселівка Перша та Уманське. 33 штурмові дії ворога відбито, 12 боєзіткнень іще продовжуються. Сили оборони вживають заходів щодо виснаження російських окупаційних військ та недопущення їх просування вглиб території України. За наявною інформацією, протягом доби ворог тут втратив 185 окупантів вбитими та пораненими.
  • На Курахівському напрямку штурмові дії противника успіху не мали в районах Карлівки, Красногорівки та Парасковіївки. Ситуація під контролем наших захисників.
  • На Шахтарському напрямку агресор чотири рази намагався прорватися в районі Урожайного. Три штурмові дії успіху не мали, триває бій. Ситуація контрольована.
  • На Придніпровському напрямку ворог здійснив п'ять спроб витіснити наших захисників на лівобережній частині Дніпра. Три штурмових дії успішно відбито, дві – тривають.

На решті напрямків суттєвих змін в обстановці не відбулося.

Успіхи українських військових

Підрозділами нашої авіації та ракетних військ і артилерії з початку цієї доби завдано уражень по:

  • трьох районах зосередження особового складу,
  • району зосередження озброєння та військової техніки,
  • складу з боєприпасами противника.

За ефективну бойову роботу протягом дня слід відзначити воїнів 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського, які відзначились в стримуванні агресора та завданні йому непоправних втрат.

Нагадаємо, 110 окрема механізована бригада імені генерал-хорунжого Марка Безручка спростувала інформацію про нібито повну окупацію противником населеного пункту Новоолександрівка на Покровському напрямку.

Свіжі дописи

  • Новини

На Харківщині розширили зону примусової евакуації для сімей з дітьми

У Харківській області посилили примусову евакуацію сімей з дітьми з небезпечних районів. Зокрема, це стосується… Читати більше

Friday June 28th, 2024
  • Новини

Згідно з безпековими угодами Україна отримуватиме 60 млрд доларів щорічно протягом наступних 4 років

Україна підписала вже 20 безпекових угод із союзниками, зокрема з ЄС та США, зазначив Прем’єр-міністр… Читати більше

Friday June 28th, 2024
  • Новини

Шмигаль зустрівся з Президентом Словенії: обговорили взаємовідносини обох країн та євроінтеграцію

28 червня відбулася зустріч Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля із Президентом Словенії Наташою Пірц Мусар. Сторони… Читати більше

Friday June 28th, 2024
  • Новини

1,8 мільярда людей ризикують власним здоров’ям через брак фізичної активності згідно з даними ВООЗ

Приблизно 1,8 млрд людей (31%) дорослого населення світу не дотримувалися рекомендованого рівня фізичної активності у… Читати більше

Friday June 28th, 2024
  • Новини

Бурштинська ТЕС після ракетних атак окупантів не підлягає відновленню, – голова Івано-Франківської ОВА

Бурштинська ТЕС в Івано-Франківській області не підлягає відновленню після російських ракетних обстрілів. Про це повідомляє… Читати більше

Friday June 28th, 2024
  • Новини

Amnesty International: російська влада відрізала політв’язнів від спілкування з близькими

Щоб примусити ув’язнених активістів до співпраці, влада країни-агресорки систематично позбавляє політв’язнів спілкування з близькими. Про… Читати більше

Friday June 28th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.