fbpx
Сьогодні
20:00 25 Чер 2024

Гендиректор ДП "Ліси України": понад 100 працівників щодня отримують повістки. Це в 10 разів більше, ніж торік

Фото: Facebook / ДП «Ліси України»

Темпи мобілізації працівників державного підприємства «Ліси України» за рік зросли у 10 разів. Щодня повістки у середньому отримують понад 100 людей.

Про це розповів генеральний директор ДП «Ліси України» Юрій Болоховець, пише Рубрика.

Гендиректор підприємства зазначив, що в один із днів минулого тижня (17-23 червня) оповіщення від ТЦК та СП отримали 119 людей, а кілька тижнів тому, за його словами, повістки надійшли 220 працівникам.

Водночас Болоховець зазначив, що усіх працівників не мобілізують, однак проблема з браком фахівців "загострюється".

"Ліси України" — критично важливе для економіки країни підприємство, яке має право на бронювання частини військовозобов'язаних. Але лісівники здебільшого від повісток не ховаються і не бігають», — наголосив Болоховець.

А втім, за словами гендиректора, є випадки, коли люди пишуть заяву на звільнення, аби не оновлювати свої дані у ТЦК.

Наразі підприємство намагається залучити молодь до 25 років, а також просить залишитися людей пенсійного віку, в яких «є сили та здоров'я, щоб продовжувати працювати».

Крім того, "Ліси України" інтегрують демобілізованих працівників — таких уже понад 500 людей. Болоховець підкреслив, що практично 100% працівників після війни повертаються на підприємство. Також працювати запрошують жінок.

"Лісова галузь історично вважалася здебільшого чоловічою, бо це фізична праця, пов'язана з певними ризиками. Але зараз виробничі процеси механізуються та цифровізуються, у нас дедалі більше чудових фахівчинь", — додав гендиректор "Лісів України".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: