fbpx
Сьогодні
17:44 25 Чер 2024

До комюніке Саміту миру долучилася ще одна держава

Фото: eda.admin.ch

Президент Володимир Зеленький повідомив, що до Спільного комюніке інавгураційного Саміту миру приєдналася ще одна держава – Гаяна.

Про це глава Української держави повідомив у соцмережі Х, пише Рубрика.

«Вдячний Гаяні за приєднання до Спільного комюніке інавгураційного Саміту миру. Вкрай важливо, що бачення справедливого миру, заснованого на повазі до цілей і принципів Статуту ООН, поділяє дедалі більша кількість країн Південної Америки», – розповів Зеленський.

За його словами, міжнародна коаліція миролюбних країн, відданих цим принципам, зростає з кожним днем.

«Ми продовжуємо працювати разом над розширенням глобальної підтримки Формули миру та кроків, необхідних для її реалізації», – додав Президент.

Гаяна – це невелика держава у Південній Америці. Вона межує із Суринамом, Бразилією та Венесуелою. Ця держава має вихід до Атлантичного океану. Площа Гаяни — 214 969 км².

Країна має низку територіальних суперечок, зокрема із Суринамом та Венесуелою. Перший висловлює претензії на частину території на південному сході Гаяни, район Тігрі, де можуть бути поклади нафти.

Саміт миру у Швейцарії

15 та 16 червня у Швейцарії відбувся саміт миру України. У ньому взяли участь представники 100 країн та міжнародних організацій.

Попри заяви ЗМІ, учасники саміт миру ухвалили спільну декларацію. Як відомо, її підписали 78 держав та чотири організації, в якій окреслили три головні моменти, пов'язані з атомною, продовольчою та гуманітарною безпекою.

Зазначимо, що підсумковий документ підписали 80 держав та 4 організації, але пізніше дві країни відкликали свої підписи. Згодом Руанда стала третьою країною, яка поставила свій підпис під спільним комюніке Глобального саміту миру, а потім відкликала його.

Серед тих, хто не підписав комюніке – Саудівська Аравія, Таїланд, Індія, Мексика, ПАР, Бразилія та Об'єднані Арабські Емірати, Ірак, Йорданія.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: