fbpx
Сьогодні
09:37 24 Чер 2024

Військові ЗСУ спростовують повну окупацію військами рф Новоолександрівки на Покровському напрямку

Фото: Генштаб ЗСУ

110 окрема механізована бригада імені генерал-хорунжого Марка Безручка спростовує інформацію про нібито повну окупацію противником населеного пункту Новоолександрівка на Покровському напрямку.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на сторінку бригади у Facebook.

Військові кажуть, що першоджерелом інформації є ресурс DeepState. Саме з посиланням на нього "новину" опублікували деякі медіа.

"Зазначена інформація щодо повної окупації ворогом населеного пункту Новоолександрівка не відповідає дійсності", – йдеться у дописі 110 ОМБр.

Там зазначили, що:

"Значна частина Новоолександрівки зайнята окупантами, але не вся, повністю населений пункт ворог не контролює".

Наразі на вулицях Новоолександрівки точаться важкі бої, розповіли захисники України.

"Переважаючий у силах противник пре несамовито, але бійці 110-ї ОМБр спільно з суміжними підрозділами надзусиллями стримують його дикий натиск", – йдеться у пості бригади.

За її інформацією, частина населеного пункту, в яку прорвався ворог перебуває під вогневим контролем ЗСУ.

Українські бійці вживають необхідних заходів, щоб вибити окупантів з села.

Ситуація під контролем підрозділів ЗСУ, запевнили у 110-й ОМБр.

Нагадаємо, 18 червня Міноборони Великої Британії поширило висновок британської розвідки про те, що російські окупанти, ймовірно, могли взяти під контроль село Новоолександрівка Донецької області.

Там зазначили, що окупація Новоолександрівки дозволить ворогу наблизитись до дороги Т-05-04, яка є одним з основних шляхів постачання Сил оборони на сході.

Фото: deepstatemap.live

Розвідка додає, що ймовірно село Воздвиженка стане наступною метою росії, яка планує перерізати дорогу і порушити українську логістику.

Ситуація на Покровському напрямку найнапруженіша на фронті. Саме там росіяни здійснюють найбільшу кількість атак. В деякі дні вона сягала майже 50.

За словами головнокомандувача Збройних сил України (ЗСУ) Олександра Сирського, ворог намагається розширити географію бойових дій, оскільки розуміє, що поставка озброєння, а також винищувачів F-16 зіграють на користь України.

А керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов зазначає, що ситуація на сході України лишатиметься складною щонайменше місяць, однак "Армагеддону не буде".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: