Військові розповіли, як воюють росіяни на Харківському напрямку: авіаудари та піші атаки

За минулу добу російські загарбники завдали по Харківщині 20 авіаційних ударів та 19 ударів дронами-камікадзе. Сили оборони відбили п'ять російських атак у районі Вовчанська, а на Купʼянському напрямку – дев'ять атак.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" повідомив речник ОТУВ "Харків" Юрій Повх, передає Рубрика.

"В цілому обстановка на Харківщині за останню добу суттєвих змін не зазнала. Точаться бої у Вовчанську, за минулу добу відбулося п'ять бойових зіткнень. Ворог завдав у напрямку наших позицій один ракетний удар, 20 авіаційних ударів, 19 ударів дронами-камікадзе та здійснив 368 обстрілів", – сказав Повх.

За його словами, ворог втратив 145 осіб вбитими та пораненими. Також на полі бою залишились:

  • одна бойова броньована машина,
  • п'ять артилерійських систем,
  • дев'ять автомобілів,
  • дві одиниці спеціальної техніки,
  • знищено 56 безпілотних літальних апаратів,
  • 36 укриттів,
  • ліквідовано один стартовий майданчик БПЛА.

"Ворогом сконцетровано достатньо сил для того, щоб щодня пускати по кілька підрозділів у піші атаки. Часто це відбувається без підтримки техніки, бо ворог дуже затиснений нашою артилерією та операторами FPV-дронів щодо використання броньованих машин і танків, але ця категорія постійно потрапляє у бойові зведення ОТУВ "Харків". Відтак ворог втрачає особовий склад й техніку", – додав речник.

Він зазначив, що Харківщина знаходиться в умовах перманентної повітряної тривоги через активність ворожої тактичної авіації та БПЛА.

Ситуація на Харківщині

Голова Харківської обласної державної адміністрації Олег Синєгубов у Фейсбуці повідомив:

  • Учора у Шевченківському районі Харкова внаслідок удару КАБ по закладу була частково зруйнована двоповерхова будівля. Постраждали четверо людей, зокрема 15-річний підліток.
  • У Холодногірському районі Харкова внаслідок обстрілу зруйновані два приватні будинки. Горіли гараж і господарча споруда. Загинула одна людина, ще восьмеро людей постраждали, зокрема підліток віком 16 років.
  • У Київському районі Харкова було два влучання у будівлю цеху підприємства, який не експлуатується. Загалом постраждали 12 людей (з них дві дитини та співробітник ДСНС). Загинула одна людина. Електропостачання Харкова відновлене в повному обсязі.
  • У Куп'янську внаслідок російського артобстрілу горів дах житлового будинку.
  • У с. Рублене Куп'янського району через обстріл травмований чоловік.
  • У с. Слатине Харківського району внаслідок авіаційного удару пошкоджені будівлі сільради, Нової пошти, два житлові будинки.

На Харківському напрямку Сили оборони успішно відбили 5 ворожих атак у районі Вовчанська.

На Купʼянському напрямку Сили оборони відбили 9 атак. Тривають два бойові зіткнення в районах Піщаного та Стельмахівки.

Нагадаємо, вдень, 23 червня, російсько-окупаційні війська завдали чергового удару по місту Харків, використавши для атаки керовані авіабомби.

Загинув літній чоловік, дістали поранення 11 людей, включно з двома дітьми.

Окрім того, в неділю вдень, 23 червня, війська рф вдарили з авіації по Слатиному Харківської області. Унаслідок удару по селищу Дергачівської громади Харківського району зруйнована будівля старостату, пошкоджені приватні будинки, знищена техніка.

Свіжі дописи

  • Новини

Головний редактор “ШоТам” іде служити за контрактом

Головний редактор медіа "ШоТам" Сергій Колесніков анонсував, що обрав військову службу за контрактом та відправляється… Читати більше

Friday June 28th, 2024
  • Новини

В Одесі пролунав вибух: що відомо

У п'ятницю, 28 червня, в Одесі пролунав вибух. В Одеській області раніше була оголошена повітряна… Читати більше

Friday June 28th, 2024
  • Новини

Згідно з дослідженням KSE у відбудову України, зокрема в будівельний сектор, вже готові інвестувати 500 мільйонів доларів

Будівельна галузь України має всі шанси стати одним із драйверів відновлення та зростання економіки країни… Читати більше

Friday June 28th, 2024
  • Новини

Нацгвардійці на Донеччині знищили російський літак Су-25

Воїни Нацгвардії знищили ворожий штурмовий літак Су-25. Це відбулось у Донецькій області. Про це повідомляє… Читати більше

Friday June 28th, 2024
  • Новини

Аналітики ISW проаналізували “повзучий наступ” військ рф на Торецькому напрямку

Російські війська підтримують темп своїх наступальних операцій на Торецькому напрямку з моменту активізації в цьому… Читати більше

Friday June 28th, 2024
  • Новини

CNN підбив підсумки дебатів: демократи в США заговорили про можливу заміну Байдена іншим кандидатом на виборах

Після дебатів між президентом-демократом Джо Байденом та кандидатом-республіканцем Дональдом Трампом у Демократичній партії США заговорили… Читати більше

Friday June 28th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.