fbpx
Сьогодні
08:59 24 Чер 2024

В Одесі під час повітряної тривоги прогримів вибух: Повітряні сили попереджали про ракети

У понеділок вранці, 24 червня, під час повітряної тривоги пролунав вибух в Одесі. Ймовірно, сили ППО працювали над збиттям ворожої цілі.

Про гучний звук у місті повідомив мер Геннадій Труханов, передає Рубрика.

"В місті чутно вибух!", – написав Труханов.

Перед тим Повітряні сили ЗСУ попереджали про пуски окупантами ракет.

Після 07:50 там вказали, що одна ворожа ціль летить курсом на Миколаїв, ще одна – через Баштанський район на північний захід.

Ракети продовжили рух в напрямку Одеської області.

"Тримають курс на Одесу/Одеський район!" – додали в ПС о 08:00, а через кілька хвилин в обласному центрі пролунав вибух.

Речник Української добровольчої армії "Південь" та голова громадської ради при Одеській ОВА Сергій Братчук заявив, що йдеться про бойову роботу ППО.

Наразі інші подробиці ситуації не розкриваються.

Ворожі обстріли по території України

Протягом останніх місяців ворог посилив удари по території України, особливо по прифронтових населених пунктах. Як приклад, у ніч на 22 червня російсько-окупаційні війська завдали масованого удару по об'єктах критичної інфраструктури в різних регіонах України: силам протиповітряної оборони вдалося знищити 12 ворожих ракет, а також 13 ударних БпЛА.

Загалом ворог застосував 16 ракет різних типів та 13 ударних БпЛА. Серед них були 4 "Калібри".

Як пояснив речник ВМС Дмитро Плетенчук, під час нічної масованої атаки по Україні російсько-окупаційні війська запускали крилаті ракети з акваторії Азовського моря, ймовірно, вважаючи його безпечнішим, ніж Чорне.

Також у ніч на 23 червня ворог атакував трьома крилатими ракетами морського базування "Калібр". Усі ракети були запущені з Азовського моря. ППО знищили дві з них.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: