fbpx
Сьогодні
19:46 24 Чер 2024

У Торецьку планують провести примусову евакуацію, – голова Донецької ОВА

Влада планує провести примусову евакуацію з міста Торецьк Донецької області. Причиною є те, що російські війська знаходяться дуже близько до міста і воно постійно під обстрілами.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на голову Донецької ОВА Вадима Філашкіна в ефірі телемарафону.

"Зараз буде тривати евакуація в дуже примусовому способі з міста Торецьк, тому що ворог знаходиться дуже близько до міста", – сказав Філашкін.

За його словами, з інших міст області, які знаходяться близько до фронту, евакуація триває.

"Дуже велика кількість людей, на прикладі міста Торецьк, виїжджають на добу. На позавчора там знаходилось близько 6 тисяч людей, зараз – 5,5 тисяч. З кожним днем люди з Торецька виїжджають", – розповів глава ОВА.

Ситуація у Донецькій області

11 червня речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" підполковник Назар Волошин повідомив, що у Донецькій області російсько-окупаційні війська не захопили село Іванівське поблизу Часового Яру.

Для посилення оборони Часового Яру військових 24 окремої механізованої бригади імені короля Данила передислокували в район міста. У бригаді пишуть, що ситуація в місті та навколо нього "надзвичайно важка", є втрати.

Також за даними британської розвідки, російські загарбники могли взяти під контроль село Новоолександрівка Донецької області. Це створює загрозу для одного з основних шляхів постачання Сил оборони на сході.

Нагадаємо, за словами головнокомандувача Збройних сил України (ЗСУ) Олександра Сирського, ворог намагається розширити географію бойових дій, оскільки розуміє, що поставка озброєння, а також винищувачів F-16 зіграють на користь України.

Так, війська рф захопили у Донецькій області село Шуми та намагаються прорватися на Торецьк.

Варто додати, що 23 червня найгарячіша обстановка залишалася на Покровському напрямку, там ворог атакував українські позиції 44 рази. Загалом на фронті відбулося 133 бойових зіткнень.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: