fbpx
Сьогодні
17:33 24 Чер 2024

Російські окупанти завдали удару по екопарку під Харковом

Російські війська у суботу, 22 червня, завдали удару по екопарку під Харковом. У результаті прильоту є руйнування.

Про це повідомив у Фейсбуці його засновник, Олександр Фельдман, передає Рубрика.

"На превеликий жаль, останні масові удари КАБами по Харкову не оминули і наш Екопарк. Ми розуміли, що це може статися, вже більше місяця займаємося евакуацією наших тварин до безпечніших регіонів. Удари припали по частині парку, яка останні півтора року перебувала в стадії реконструкції і не працювала – відреставрований розплідник для мам та малюків, великий склад із зерном та сіном, десятки вольєрів для собак нашого "Доброго дому". На щастя, ні людей, ні тварин на цій території не було", – розповів Фельдман.

За його словами, від власне удару тварини не загинули, але лані та олені загинули від страху та ударів об огорожі.

"Майже два роки ми по крихтах відновлювали все те, що було знищено в перші пів року повномасштабного вторгнення. Відбудували вже дуже багато, повернули додому частину тварин. І тепер повернулися до того ж: вивозимо наших вихованців та підраховуємо втрати. Але ворогові нас все одно не зламати", – зазначає засновник.

Як повідомлялося, на початку повномасштабного вторгнення екопарк, що розташовується на території Малоданилівської громади Харківського району, опинився на лінії вогню. Через російські обстріли там загинули шестеро людей (співробітники і волонтери, у тому числі 16-річний хлопець), які годували та намагалися вивезти зооколекцію.

Деяких тварин росіяни розстріляли у вольєрах. Комплекс почали відбудовувати, поступово повертаючи тварин з евакуації.

14 травня адміністрація комплексу закликала відвідувачів не приїздити через загрозу російських ударів.

Нагадаємо, що Рубрика вже писала раніше про руйнацію Фельдман екопарку та розповідала як його урятували і яких тварин вже встигли повернутися туди.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: