Просить розслідувати великі втрати : начальник штабу “Азова” подав заяву в ДБР на генерала Содоля

Начальник штабу бригади "Азов" Національної гвардії Богдан Кротевич подав заяву до Державного бюро розслідувань із закликом провести розслідування щодо генерал-лейтенанта Юрія Содоля, якого на початку року призначили командувачем Об'єднаних сил ЗСУ.

Про це пише "Українська правда" з посиланням на "співрозмовника у військово-політичному керівництві", передає Рубрика.

У ДБР "Українській правді" підтвердили, що така заява надійшла, і додали, що з нею працюють слідчі.

Прізвище генерала в Бюро не назвали, в пості Кротевича воно теж не згадується, але за даними джерел "УП", йдеться саме про Содоля.

За даними УП, Кротевич звинувачує генерала в перевищенні службових повноважень та некомпетентному командуванні військами, що призвело до втрат великої частини території України і просить перевірити командувача на факт співпраці з ворогом. Начштабу "Азова" також висловив готовність свідчити у справі.

"…написав листа в ДБР з закликом про відкриття розслідування на одного військового генерала, який, на моє переконання, вбив більше українських військових, ніж будь-який російський генерал. Мені похрін чи почнуть розслідування проти мене і мені пох..р чи посадять мене в тюрму.

Мені не пох..р, що судять комбатів та комбрігів за втрату спостережного посту, але не судять генерала за втрату областей та десятків міст та втрату тисяч солдат.

Ті умови, при яких зараз воюють бригади, я скажу так – це нереальний героїзм, в першу чергу солдат, командирів взводів, рот, батальйонів та бригад.
І героїзм їх покладається в тому, що вони стримують ворога не завдяки, а всупереч.

Іноді мені здається, що світ посилає нам покидьків, щоб нас згуртувати. І всі військові зараз розуміють, про яку людину я кажу, бо 99 відсотків військових його ненавидять за те, що він робить.

Ця людина починає розслідування проти командирів, які наступають і не втрачають позиції, проте проти себе він службові розслідування не ініціює.

Мене це дістало, Рубікон перейдений", – написав Кротевич.

За його словами, вдатися до медійного розголосу його змусило розуміння, що це єдиний спосіб змінити ситуацію. Він також додав, що перед цим намагався розв'язати ситуацію внутрішньо.

Нагадаємо,  25 травня ДБР розпочало слідство у справі про прорив ворога через державний кордон у Харківській області, у якій фігурують командири 125 окремої бригади тероборони.

Також триває перевірка рівня забезпечення та укомплектування особовим складом частин ЗСУ, зведення фортифікаційних споруд, взаємодії між військовими підрозділами тощо.

Свіжі дописи

  • Новини

Сервіс оренди електросамокатів Bolt запускається в містах Полтава та Запоріжжя: як працює це рішення

Cервіс оренди електросамокатів Bolt став доступним у ще двох містах України — Запоріжжі та Полтаві.… Читати більше

Friday June 28th, 2024
  • Новини

Головний редактор “ШоТам” іде служити за контрактом

Головний редактор медіа "ШоТам" Сергій Колесніков анонсував, що обрав військову службу за контрактом та відправляється… Читати більше

Friday June 28th, 2024
  • Новини

В Одесі пролунав вибух: що відомо

У п'ятницю, 28 червня, в Одесі пролунав вибух. В Одеській області раніше була оголошена повітряна… Читати більше

Friday June 28th, 2024
  • Новини

Згідно з дослідженням KSE у відбудову України, зокрема в будівельний сектор, вже готові інвестувати 500 мільйонів доларів

Будівельна галузь України має всі шанси стати одним із драйверів відновлення та зростання економіки країни… Читати більше

Friday June 28th, 2024
  • Новини

Нацгвардійці на Донеччині знищили російський літак Су-25

Воїни Нацгвардії знищили ворожий штурмовий літак Су-25. Це відбулось у Донецькій області. Про це повідомляє… Читати більше

Friday June 28th, 2024
  • Новини

Аналітики ISW проаналізували “повзучий наступ” військ рф на Торецькому напрямку

Російські війська підтримують темп своїх наступальних операцій на Торецькому напрямку з моменту активізації в цьому… Читати більше

Friday June 28th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.