fbpx
Сьогодні
16:09 23 Чер 2024

За тиждень до рішення Саміту миру приєдналися ще шість учасників, - Зеленський

Фото: Офіс Президента

За останній тиждень до рішення Саміту миру додали свої підписи ще 6 країн та організацій.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Facebook президента України Володимира Зеленського.

"За цей тиждень до комюніке Саміту миру приєдналися ще шість учасників. І наша команда працює, щоб нових підписів стало більше.

Для нас важливо, щоб кожна частина світу, кожна країна й кожен лідер, які поважають міжнародне право, могли проявити себе у наближенні миру та відновленні повної дієвості цілей і принципів Статуту ООН.

Перший Саміт миру показав, що відновити всі аспекти безпеки та справжній мир можливо. Але для цього потрібна єдність світу. Працюємо заради такої єдності", наголосив Зеленський.

Саміт миру у Швейцарії

15 та 16 червня у Швейцарії відбувся саміт миру України. У ньому взяли участь представники 100 країн та міжнародних організацій.

Попри заяви ЗМІ, учасники саміт миру ухвалили спільну декларацію. Як відомо, її підписали 78 держав та чотири організації, в якій окреслили три головні моменти, пов'язані з атомною, продовольчою та гуманітарною безпекою.

Зазначимо, що підсумковий документ підписали 80 держав та 4 організації, але пізніше дві країни відкликали свої підписи. Згодом Руанда стала третьою країною, яка поставила свій підпис під спільним комюніке Глобального саміту миру, а потім відкликала його.

Серед тих, хто не підписав комюніке – Саудівська Аравія, Таїланд, Індія, Мексика, ПАР, Бразилія та Об'єднані Арабські Емірати, Ірак, Йорданія.

Як пояснив глава МЗС України Дмитро Кулеба, документ буде відкритим. Тобто навіть після завершення саміту країни зможуть підписати декларацію. Напрацьовані результати Саміту миру також передадуть представниками Російської Федерації.

Президент Володимир Зеленський вже анонсував другий саміт миру: "Україна не має часу для довготривалої роботи над тим, як прийти до миру у війни з росією, треба діяти швидко". 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: