fbpx
Сьогодні
21:56 23 Чер 2024

В Україні створили інтерактивну мапу безкоштовних освітніх просторів та культурних хабів: для чого це рішення

Фото: Романа Балука для Львівської міської ради

В Україні створили інтерактивну мапу молодіжних просторів, освітніх хабів та освітньо-культурних центрів, які пропонують безкоштовне навчання та дозвілля для дітей, молоді й дорослих. Наразі вона включає близько 100 просторів з різних куточків України.

Як інформує Рубрика, проєкт запустила команда освітньо-культурного Гончаренко центру, а переглянути мапу можна за цим посиланням.

У чому проблема?

Наразі в Україні відкривають все більше освітніх просторів та ініціатив, які пропонують безкоштовну освіту та дозвілля — як у маленьких селах, так і у великих містах.

Однак часто люди не знають про можливості саморозвитку, які є у їхньому місті. Чимало переселенців, які були змушені покинути свої домівки через повномасштабне вторгнення росії, переїхали до інших міст і не знають, де можна навчатися та розвиватися, однак хочуть знайти ком'юніті активних людей міста. 

Яке рішення? 

Аби кожна людина, незалежно від місця проживання, мала інформацію та доступ до безкоштовної якісної освіти, команда освітньо-культурних просторів Гончаренко центр створила інтерактивну мапу молодіжних просторів, освітніх хабів та освітньо-культурних центрів, які пропонують безкоштовні заняття для дітей, молоді й дорослих. 

"Ми хочемо, аби кожна людина, незалежно від місця проживання, мала доступ до безкоштовної якісної освіти. Саме тому наша мапа охоплює якомога більшу кількість населених пунктів — як великих міст, так і маленьких селищ та сіл. Ми додали на мапу десятки молодіжних центрів, освітніх просторів та карʼєрних хабів — всі вони пропонують можливості для безкоштовного навчання й  саморозвитку", — діляться у команді Гончаренко центрів. 

Як це працює?

Ця мапа — перший в Україні зручний інструмент, котрий збирає всі освітні простори, хаби та центри для безкоштовного навчання.

Наразі на мапу нанесли майже 100 точок, які функціонують у різних регіонах країни для дітей, підлітків та дорослих.

Усіх охочих закликають долучатись до оновлення мапи та допомогти зі збором інформації – ще не позначені простори та хаби можна надсилати на електронну пошту [email protected]

"Ми постійно оновлюємо мапу, аби нанести на неї ще більше населених пунктів та просторів. Якщо ви знаєте, що у вашому містечку чи селі є такий освітній простір, напишіть нам на пошту, і ми додамо його на мапу", — додають ініціатори проєкту. 

Нагадаємо, на підвальному поверсі центрального корпусу Харківського національного університету ім. Каразіна обладнали  сучасний освітній хаб.

Також повідомлялось, що в культурно-соціальному центрі Urban Camp Lviv відкрили новий освітній хаб для талановитої молоді й підлітків з територій, що найбільше постраждали від повномасштабної війни.

Окрім того, повідомлялось, що у Києві створили простір підтримки для тінейджерів. Проєкт "Місце сили" допоможе українським підліткам долати виклики воєнного часу та віднайти себе.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: