fbpx
Сьогодні
09:56 23 Чер 2024

У ВМС оприлюднили супутникові світлини, що підтверджують знищення складу "Шахедів" в рф

Фото: ДПСУ | Держприкордонслужба

Знищення складу "Шахедів" та супутньої інфраструктури у Краснодарському краї російської федерації підтвердили супутникові знімки, які з'явилися у мережі.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Telegram Військово-морських сил Збройних сил України.

Як розповіли військові, склад був знищений силами та засобами ВМС ЗС України у взаємодії зі Службою безпеки України.

склад БпЛА

Фото: ВМС ЗСУ

"Нові супутникові знімки підтверджують знищення в ніч на 21 червня місць зберігання та підготовки до застосування "Шахедів", навчальних корпусів, пунктів управління та зв'язку розрахунків цих БпЛА, що розташовані в Краснодарському краї", пояснили в ВМС.

За інформацію ВМС ЗСУ, також були знищені:

  • кваліфіковані інструктори, які готували персонал з обслуговування пусків "Шахедів",
  • ті курсанти, яких навчали завдавати ударів по території України за допомогою іранських безпілотних систем.

Нагадаємо, що у ніч на 21 червня Єйський, Темрюкський і Сіверський райони Краснодарського краю росії опинилися під атакою нібито українських дронів. Травмовані шестеро людей, є загиблий.

Оперштаб стверджував, що відбили всі атаки, проте:

  •  уламки збитих безпілотників у Темрюкському районі впали на гостьовий будинок у селищі Волна. Там обійшлося без загиблих та постраждалих.
  • вибухи пролунали також в Єйському районі. Відомо, що в Єйську є військовий аеродром. Місцеві пабліки повідомляли про пожежу в районі аеродрому.
  • в результаті падіння дрона виникла пожежа на території Ільського нафтопереробного заводу поблизу Краснодара. У заяві йдеться, що всього в результаті масованої атаки дронів постраждали шестеро людей.

Тоді у Міноборони РФ заявляли про перехоплення та знищення 70 БПЛА над територією Криму та над акваторією Чорного моря, 43 БПЛА над територією Краснодарського краю та один БПЛА над територією Волгоградської області.

Згодом у Генштабі заявили, що українські оборонці вночі 21 червня вдарили по місцях зберігання та підготовки до застосування російських безпілотників "Shahed".

"Також, сьогодні вночі (21 червня – ред.) Сили оборони України завдали успішного удару по місцях зберігання та підготовки до застосування "Shahed-136/Герань-2", навчальних корпусах, пунктах управління та зв'язку розрахунків цих БпЛА, що розташовані в Краснодарському краї", написали військові.

Повідомляли, що за результатами бойової роботи зафіксували серію вибухів та пожежу з подальшою детонацією.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: