fbpx
Сьогодні
Відео, фото 17:19 23 Чер 2024

Наслідки авіаудару по Харкову: уже 11 поранених та 1 загиблий

Фото: ілюстративне, Діана Руда

У неділю вдень, 23 червня, російська армія завдала удару по двох районам міста Харків. Уже відомо про 11 поранених та одного загиблого.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Telegram-канал голови Харківської обласної державної адміністрації Олега Синєгубова.

За даними Синєгубова, внаслідок ворожого авіаційного удару по цивільним об'єктам Шевченківського та Холодногірського районах Харкова:

  • травмовано 10 людей,
  • 1 людина загинула.

Фото: ДСНС

Також відомо, що серед постраждалих:

  • двоє підлітків 15 та 16 років,
  • двоє постраждалих у важкому стані,
  • одна людина дістала травми середнього ступеня.

Фото: ДСНС

"Влучання зафіксовані по приватному сектору та дитячому навчальному закладу. Без світла наразі половина споживачів Харкова. Фахівці вже працюють над поверненням електроенергії", – повідомив він.

Нагадаємо, Рубрика повідомляла, що вдень, 23 червня, російсько-окупаційні війська завдали чергового удару по місту Харків, використавши для атаки керовані авіабомби.

Фото: ДСНС

Також відомо, що після авіаудару у місті почались перебої з електропостачання. У Харкові зупинилось метро.

"Тимчасово призупинено рух поїздів лініями метрополітену. Усі станції наразі працюють виключно в режимі укриття. Про відновлення руху буде повідомлено додатково", – повідомили у Telegram-каналі "Харківського метрополітену".

О 17:07 Синєгубов повідомив, що кількість постраждалих зросла до 11. Це люди віком від 15 до 63 років. Одна людина у важкому стані. Інші — в середньому.

Фото: ДСНС

Голова ОВА уточнив, що загинув 73-річний чоловік.

Він повідомив, що в Шевченківському районі пошкоджено заклад освіти. У ньому перебувала жінка – вона дістала травми легкого ступеня. Їй надали меддопомогу. У багатоквартирних будинках поряд повибивало вікна, пошкоджені фасади будівель.

У Холодногірському районі зафіксували влучання в приватний сектор – 2 будинки зруйновано.

Також "прильот" був і в Київському районі, у промислову зону.

Президент Володимир Зеленський після удару оголосив, що отримав усі доповіді.

"Максимум роботи для того, щоб позбавити росіян змоги тероризувати наші міста. Сучасна ППО для України, сильна бойова авіація, далекобійна зброя й достатня рішучість партнерів — це те, що точно зможе зупинити російських терористів", — наголосив глава держави.

Попередній обстріл Харкова

Нагадаємо, що удень 22 червня російські війська атакували Харків. За попередніми даними, ворог завдав чотирьох ударів керованими авіабомбами.

На місці влучання авіаційної бомби по житловому будинку станом на ранок 23 червня вже завершені аварійно-рятувальні роботи.

Як розповіли надзвичайники, за уточненою інформацією, кількість жертв через ворожий авіаудар по п'ятиповерхівці склала дві людини, постраждали 53 особи, серед яких три дитини.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: